Robbert Rodenburg schaamt zich ineens voor Meilandjes: ‘Het is dom’

Robbert Rodenburg schaamt zich ineens voor zijn vriendschappelijke relatie met Maxime Meiland. Hij wil ineens niet meer hardop zeggen dat hij bevriend is met de realityster, aldus RTL Boulevard.

Maxime Meiland en Robbert Rodenburg © Instagram

Een tijd lang zijn Robbert Rodenburg en Maxime Meiland behoorlijk goed met elkaar opgetrokken. Sterker nog: hij heeft er mede voor gezorgd dat de Meilandjes zo steenrijk zijn geworden. Toen de tv-familie nét op de buis was, heeft hij hen namelijk tips gegeven over hun onderhandelingen met Talpa. Maar nu hangt de vlag er anders bij.

‘Heb haar ontmoet’

Nu plotseling het ene na het andere bedrijf de samenwerking met de Meilandjes stopzet vanwege hun islamkritische houding, schaamt Robbert zich een beetje voor zijn vriendschap met Maxime. Hij werd erg ongemakkelijk toen hij gisterenavond tijdens een livestream van FawryNotSawry naar haar gevraagd werd, meldt RTL Boulevard.

“Maxime is een vriendinnetje van jou toch?”, vroeg Farja Farvardin (FawryNotSawry) aan Robert. Hij daarop: “Maxime en ik hebben elkaar ontmoet toen ik voor SBS naar Chateau Meiland ging en toen hebben we elkaar daar ontmoet, ja.”

Ongemakkelijk

Robbert heeft haar ontmoet? De twee hingen continu bij elkaar om de nek! “Als Fawry hem vraagt of dat betekent dat ze dan géén vrienden zijn, moet Robbert even nadenken”, weet Boulevard.

Dan: “Ehh, jawel, maar daar hebben we elkaar ontmoet.”

“Er valt een kleine stilte en vervolgens moet Monica lachen”, beschrijft Boulevard. “De gereserveerde antwoorden van Robbert zijn opvallend, want eerder lieten zowel hij als Maxime nog op hun Instagram weten erg dik met elkaar te zijn.”

Wel laat Robbert zich ferm uit over de uitspraken van Erica over de islam: “Er zijn inmiddels duizenden manieren om je over dingen in te lezen. Het is gewoon een beetje dom.”

Meilandjes gecanceld

Steeds en steeds meer bedrijven cancelen de Meilandjes. Na Hallmark en Emma, was vandaag ook Nivea aan de beurt: “Door een samenwerking met Maxime zou het voelen alsof we ons verbinden aan een gedachtegoed dat niet bij ons past.”

En HelloFresh: “Bij HelloFresh werken we regelmatig met verschillende influencers. Zo hebben we in het verleden ook met Maxime Meiland gewerkt, waarbij wij de samenwerking als prettig hebben ervaren. Momenteel hebben we geen lopende samenwerking met Maxime en dit staat ook niet op de planning.”

Ook Wasparfum.nl stopt met de Meilandjes: “Wij staan absoluut niet achter deze uitspraken en doen hier resoluut afstand van. Wij omarmen iedereen en wij hopen dat iedereen er net zo in staat als wij.”

Talpa komt later met een reactie.

Instagram

Robbert heeft zijn foto’s met Maxime nog niet verwijderd:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Robbert Rodenburg een meeloper?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen