Nicolette van Dam krijgt verbale klap van Teun van de Keuken

Nicolette van Dam krijgt flinke kritiek te verwerken van Teun van de Keuken, die een hele Volkskrant-column aan haar heeft gewijd. “En weer probeert een BN’er de boel te flessen”, kopt hij.

Nicolette van Dam en Teun van de Keuken © Instagram, NPO

Hopelijk staat de Kleenex klaar in Brasserie Van Dam, want na ‘peuter‘ Bas Smit krijgt nu ook zijn vrouw Nicolette van Dam een verbale klap te verwerken. Zij wordt vandaag door de mangel gehaald in de Volkskrant. ‘En weer probeert een BN’er de boel te flessen’, luidt de kop van de column van Teun van de Keuken.

Vleugje misleiding

Nicolette ligt onder vuur omdat ze zwaar ongezonde snoepjes verkoopt, die ze aan de man probeert te brengen door te roepen dat ze vol groente zitten en net zoveel vezels bevatten als zilvervliesrijst en volkorencrackers. Volgens Foodwatch en het Voedingscentrum is het keiharde misleiding en daar denkt Keuringsdienst-Teun net zo over.

Teun begint een beetje moe te worden van al die BN’ers die met misleidende praatjes hun zakken vullen. “Net als Giel Beelen (druppels) en Lieke van Lexmond (edelstenen en druppels) wil ze met een vleugje misleiding en een flinke dosis flauwekul geld verdienen aan sukkelaars die voor verkooppraatjes vallen.”

Flauwekul

Er is niks verantwoords aan die groentensoepjes van Nicolette, benadrukt Teun. Hij wijst erop dat ze voor de helft uit suiker bestaan. “En dat het dan gaat om ‘natuurlijke suiker’ zoals Van Dam benadrukt, doet er niet toe. Rietsuiker en bietsuiker zijn ook natuurlijk. Suiker is suiker, dikmakend en ongezond.”

Nicolette roept steeds dat er allerlei groentes in die snoepjes zitten. “Dus kinderen moeten worden gestimuleerd groente te eten door eerst snoep weg te kanen? Wat een flauwekul. Van Dam gebruikt het gezonde imago van groente om kinderen rotzooi aan te smeren.”

Hoge bomen

De reactie van Nicolette is voorspelbaar. Ze moeten haar hebben omdat ze als BN’er een hoge boom is, moppert ze. “Maar beste hoge bomen, zo werkt het natuurlijk niet”, legt Teun uit.

“Je kunt niet én dankzij je BN’er-status rommel verkopen én verbolgen verkondigen dat je alleen maar kritiek krijgt omdat je BN’er bent.”

Column

De column van Teun:

https://twitter.com/Teunvandekeuken/status/1462447032631803911

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen