Maxime Meiland keihard gedumpt door matrassenbedrijf Emma

Maxime Meiland is keihard aan de kant gezet door het matrassenbedrijf Emma, omdat ze niet publiekelijk afstand wil nemen van de islamkritische uitspraken van haar moeder Erica Meiland.

Maxime Meiland © William Rutten

De Meilandjes worden ineens door Jan en alleman gecanceld, omdat Erica Meiland zich kritisch heeft uitgelaten over de islam. “Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen”, heeft ze onder meer gezegd. Voor die uitspraken heeft Maxime expliciet haar steun uitgesproken: “Het is ook waanzin.”

Emma boos op Erica

Emma Matras is nu helemaal klaar met Maxime. “Emma is een internationaal bedrijf en is trots op haar diversiteit. Binnen Emma werken mensen uit meer dan 65 landen, allen met hun eigen culturele en religieuze achtergrond. De recente opmerkingen van Erica Meiland, moeder van Maxime Meiland, staan haaks op onze waarden”, aldus het bedrijf.

“Omdat wij Maxime niet willen beoordelen op basis van de standpunten van haar moeder, hebben we haar de kans gegeven om publiekelijk te reageren. Ze heeft hier tot op heden geen gehoor aan gegeven.”

Maxime aan de kant

Maxime moet afstand nemen van haar moeder, vindt Emma. “Emma neemt expliciet afstand van de opmerkingen van Erica Meiland. We accepteren het niet dat een groep mensen wordt buitengesloten of veroordeeld op basis van ras, religie, seksuele oriëntatie of elk ander persoonlijk kenmerk.”

“Daarom hebben we besloten om de samenwerking met Maxime per direct stop te zetten, aangezien wij niet willen samenwerken met iemand die onze warden van diversiteit & inclusiviteit net omarmt.”

Dure uitspraken

De islamkritische uitspraken komen de Meilandjes behoorlijk duur te staan, maar dat kan Maxime niet schelen. “Als ik daar dan dingen mis door loop: so be it, dan. Ik vind mijn mening belangrijker dan wat ik verdien”, zei ze vorige week nog.

Eerder zette kaartenbedrijf Hallmark al een streep door de samenwerking met de Meilandjes. Een andere bekende partner van Maxime is HelloFresh. Die partijen werken nog wel gewoon samen.

Instagram

De verklaring van Emma:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat de Meilandjes worden gecanceld vanwege hun islamkritiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen