Mark Koster walgt van Albert Verlinde: ‘Katholieke gluiperd’

Mark Koster vindt het zwaar hypocriet dat Albert Verlinde in zijn vuistje lacht om de sanctie voor Juice Channel na het publiceren van beelden van de gewonde SBS 6-ster Mark Gillis.

Albert Verlinde en Mark Koster © SBS, RTL

Het Instagram-kanaal Juice Channel, een soort Shownieuws maar dan voor de jongere generatie, is dit weekend offline gehaald door Instagram vanwege het publiceren van een foto van de zwaar mishandelde SBS 6-ster Mark Gillis. Het duo achter het roddelkanaal heeft nu een nieuw account geopend, maar moet nog zo’n 100 duizend volgers terugwinnen.

Ramptoerisme

Albert Verlinde vindt het heel goed dat Juice Channel is gecensureerd. “Hoe prachtig is het zelfcorrigerend vermogen van de social media”, merkte hij op in Shownieuws. “Blijkbaar begint er toch een soort ethiek te ontstaan, dat je denkt: dat ramptoerisme zijn we klaar mee. Het is vreselijk wat hier gebeurd is.”

Ramptoerisme, een beetje waar Albert groot mee is geworden dus. Mediadeskundige Mark Koster vindt het dan ook hypocriet dat Albert opeens commentaar levert op roddelmedia die de randjes opzoeken.

Mark haalt uit

Mark haalt keihard uit naar Albert. “Hypocrisie extraordinair. Albert Verlinde, de man van de kus van Wes en Yo, die sociomedia prijst dat ‘ze’ een foto van mishandelde Mark Gillis, zoon realityster Peter Gillis, verwijderen. D’r zijn mensen die zó iemand een katholieke gluiperd noemen”, twittert hij.

Het is geen geheim dat Mark geen hoge pet op heeft van Shownieuws. Vorig jaar omschreef hij het programma nog als volgt: “Roddelhonden die happen naar beneden, maar likkerig doen naar c-sterren uit de eigen stal. Sneu.”

Nieuwe roddelmedia

Albert liet zich vorige week in Nieuwe Revu nog uit over de opkomst van nieuwe roddelmedia als Life of Yvonne en Juice Channel. “Wat Yvonne nu doet, past in de ontwikkeling die de media meemaken. Toen ik twintig jaar geleden met Boulevard begon, deed ik het brutaler en anders dan anderen.”

“Toen Henk van der Meijden meer dan veertig jaar geleden begon, deed hij het ook anders. Dat geldt nu ook voor Yvonne. Ze is een nieuwe dimensie in deze tijd.”

Fragment

Het fragment waar Mark boos over is:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Albert Verlinde geloofwaardig als de nieuwe ethicus van Hilversum?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen