Margriet van der Linden afgekraakt door Bram Moszkowicz

Margriet van der Linden wordt behoorlijk afgekraakt door de gevallen strafpleiter Bram Moszkowicz. Hij verwijt haar het ambacht van presenteren niet goed genoeg te beheersen. “Het is een vak.”

Margriet van der Linden en Bram Moszkowicz © NPO, SBS

Bram Moszkowicz is te gast in de nieuwste aflevering van Veronica Inside. Daarin gaat het onder meer over het bezoek van Johan Derksen aan de talkshow van Margriet van der Linden. Hij schoof vorige week aan in M voor de uitreiking van de NS Publieksprijs. Vooraf werd gehoopt op spektakel, omdat Margriet structureel wordt afgefakkeld door Johan.

Ziekelijk gedoe

Niets is minder waar: Johan zat gedwee aan tafel bij Margriet. Heeft hij haar na afloop misschien nog aangepakt? “Je weet hoe gezellig ik ben. Ik zit al in de auto als de aftiteling nog loopt. Kijk, het is allemaal wel leuk en aardig, maar ik moet dan nog 2,5 uur rijden.”

Het is niets persoonlijks, benadrukt Johan. “Margriet van der Linden ken ik al heel lang, want toen ik nog hoofdredacteur van VI was, was zij hoofdredacteur van Opzij. We waren dus collega’s. Helemaal geen nare vrouw, maar ze is totaal ongeschikt als presentatrice. Het is een parodie op een presentatrice. Dat ziekelijke gedoe ook in die taxi, van: ‘Start de show!’ Dan zet je hem toch al uit?”

‘Heb je dat gezegd?’

Presentator Wilfred Genee: “Heb je dat ook tegen haar gezegd zo?”

Johan: “Nou ja, dat weet ze. Ik heb het een paar keer hier gezegd, maar zij doet daar niet moeilijk over hoor. Maar ik vind haar totaal niet geschikt als gastvrouw aan zo’n tafel. Dan zitten er ook altijd minderheidsgroeperingen waar ik de buik van vol heb die zich daar mogen profileren. Nee, ik zou me in dat programma nooit thuisvoelen.”

Bram helemaal eens

Bram Moszkowicz onderschrijft álles wat Johan hier zegt, laat hij vervolgens weten. “Alles wat de heer Derksen zegt, daar sta ik helemaal achter. Ik vind het hout snijden van alle kanten. Ik ken haar toevallig ook. Het is een heel aardige vrouw. Als hoofdredactrice is ze erg goed. Ze is een goede journalist, maar of ze dit nou moet doen weet ik niet.”

Margriet is niet zo geschikt om een dagelijkse talkshow als M te presenteren, vindt Bram. “Het is een vak om te presenteren”, aldus de gevallen strafpleiter, die zijn eigen vak zo goed beheerste dat hij uit het ambt gezet werd.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen