Johnny de Mol nog steeds niet van de buis: ‘Anders gezeik met kerst’

De talkshow van Johnny de Mol is ondanks de zeer lage kijkcijfers nog steeds niet van de buis gehaald. Waarschijnlijk omdat zijn vader geen gezeik wil met kerst, zegt mediacriticus Jan Roos.

Johnny de Mol in HLF8 © William Rutten

Het is evident dat de talkshow van Johnny de Mol geen hit meer gaat worden, want de kijkcijfers van HLF8 zijn stabiel laag. Zo keken er gisteren slechts 190.000 mensen naar het programma, nog geen vier procent van alle mensen die om half acht de tv aan hadden. Zwaar teleurstellend natuurlijk, maar Johnny heeft dankzij zijn achternaam baanzekerheid.

Gezeik met kerst

De kans dat HLF8 nog voor de kerst van de buis wordt gehaald, is volgens showbizzcommentator Jan Roos heel erg klein. “Zijn vader laat hem het lopende seizoen nog afmaken, want anders is er gezeik met kerst en daarna houdt dit op”, zegt hij in zijn populaire programma RoddelPraat.

Normaal gesproken had HLF8 allang in de prullenmand gelegen, aldus Jan. “Die cijfers zijn toch verschrikkelijk slecht? Er kijkt geen hond naar die show van hem. Als Johnny de Mol Johnny de Vries had geheten, dan was hij nu al van de buis gehaald.”

Ingestudeerd

Jan is niet verbaasd over de lage kijkcijfers. Hij wijst op de ons-kent-ons-sfeer van het programma. “Wat ik heel vervelend vind aan Johnny de Mol is dat hij eigenlijk alleen maar mensen uitnodigt die hij kent.”

Het meest besproken onderdeel van HLF8 is de slotrubriek waarin de interviewgasten alleen maar met ja en nee mogen antwoorden. Dat is niet spontaan, denkt Jan. “Het is sowieso ingestudeerd.”

Wraak

Bridget Maasland haalde laatst ook het nieuws door mee te doen aan die ja/nee-rubriek. Ze zei daarin dat Johnny beter is in bed dan André Hazes jr. “Zij wil gewoon wraak nemen op André Hazes omdat hij terugging naar Monique. Wat een triestheid, wat een niveau.”

Jans co-host Dennis Schouten: “Ik geloof wel dat Johnny goed is in bed, want die sloeg die vrouwen door de kamer heen, letterlijk en figuurlijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had HLF8 al van de buis geweest als Johnny een andere achternaam had?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen