Jan Smit boos op RTL Boulevard: ‘Ze hebben alles verknipt!’

Jan Smit is er niet blij mee dat door zijn interview met RTL Boulevard het beeld is ontstaan dat hij overhoop ligt met zijn zusje Monique Smit. “Ze knippen eruit wat hen het beste uitkomt”, briest hij.

Jan Smit en Monique Smit © RTL

Lange tijd werkten Jan en Monique Smit samen aan het kinderproject De 2 Kleine Kleutertjes, maar plotseling is zij door hem terzijde geschoven. Toen Jan daar twee weken geleden naar gevraagd werd door RTL Boulevard, reageerde hij ijskoud. “Ze heeft me heel veel succes gewenst en ik wens haar natuurlijk ook veel succes.”

Hommeles

De deskundigen van RTL Boulevard reageerden na afloop van het item verbijsterd. “Oeh, dit voelt een beetje ongemakkelijk”, merkte Eddy Zoëy op. En showdeskundige Eric de Munck was onverbiddelijk: “Hij praat gewoon ijskoud over zijn eigen zus. Dat vind ik best wel heftig om te zien. Gewoon kil en koud.”

Weekend-baas Bart Ettekoven even later: “Het feit dat je elkaar al niet eens volgt op Instagram… En het is al eens eerder misgegaan, hè? In 2007 hebben ze ook heel lang geen contact gehad en toen wist Monique niet waarom dat zo was. Het lijkt nu weer behoorlijk hommeles te zijn. Althans, niet heel gezellig.”

Jan boos

Jan blijkt nu behoorlijk pissig te zijn op RTL Boulevard. Hij vertelt aan De Telegraaf: “Je hebt een interview van vaak een halfuur of drie kwartier en ze knippen hetgeen eruit dat hen het beste uitkomt natuurlijk.”

Dus er is geen ruzie? “Wat ik aangaf: Monique is twee jaar geleden zelfstandig Kleuterpop gaan maken en daar heeft ze mij niet voor gevraagd en dat is prima en dat was eigenlijk mijn antwoord. Voor de rest was afgelopen week onze dochter Emma jarig en toen waren Monique’s kinderen nog bij me thuis met Martijn…”

Andere weg

Monique’s kinderen waren er en haar vriend Martijn ook, maar niet Monique zelf? Dat klinkt toch een beetje raar. “Mensen willen graag iets groter maken dan het is, maar toen dit project kwam heb ik gekozen voor andere mensen, omdat eigenlijk elk karakter tot leven kwam.”

Dan geïrriteerd: “Het is toch niet altijd zo dat als je familie bent dat je alles maar samen moet doen? We hebben veel mooie successen gehad, we gaan normaal met elkaar om, maar je hoeft niet per definitie samen te werken. Als je daar anders over denkt of je kiest een andere weg, dan vinden mensen daar vaak iets van, maar dat vind ik niet zo belangrijk, wat andere mensen vinden.”

‘That’s it!’

Jan benadrukt niet overhoop te liggen met zijn zusje. “Absoluut niet. Nee hoor, maar wij werken niet meer samen. That’s it. We kunnen er nog twee uur over blijven lullen, maar meer wordt het niet. Mensen willen heel graag dat je altijd maar je mening ergens over geeft of reageert. Ik weet hoe het zit, Monique weet hoe het zit en that’s it. Het is allemaal niet zo spannend.”

En is hij woest op RTL Boulevard? “Ik weet hoe het werkt en ik weet wat er van komt. Daarvoor zijn ze er, hè, Boulevard?”

Monique reageert

En wat zegt Monique? “Er is geen ruzie! Dat willen de mensen graag, heb ik het idee. Ik heb er drie jaar geleden zelf voor gekozen om Kleuterpop te beginnen omdat ik heel graag iets voor mezelf wilde en niet meer afhankelijk wilde zijn van anderen. Met veel succes gelukkig!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Jan Smit jokt over zijn relatie met zus Monique?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen