GTST ontslaat acteurs, roer wéér om na aanhoudend lage kijkcijfers

Het roer gaat wéér om bij Goede Tijden Slechte Tijden. De aanhoudend lage kijkcijfers zijn kennelijk aanleiding om de boel op de schop te gooien: Babette van Veen en Joep Sertons vliegen eruit.

Joep Sertons en Babette van Veen © RTL

Babette van Veen en Joep Sertons worden er abrupt uitgezet bij Goede Tijden Slechte Tijden. Hun personages verdwijnen over twee weken al uit de serie en daar zijn ze absoluut niet blij mee. Ze stonden gisteren voor de camera van RTL Boulevard en reageerden buitengewoon teleurgesteld. “We zijn uit de serie geschreven”, aldus Babette.

In shock

Joep daarop: “Ja, het is klaar. Toen we het hoorden, waren we wel enigszins in shock.”

Babette: “Ja, en verdrietig ook wel echt.”

Joep: “Ja, het was niet onze keuze.”

Babette: “De kans dat je eruit vliegt bestaat natuurlijk altijd. Alleen ik doe dit al best wel lang en ik ben er ook lang uit geweest, maar ik ben nog nooit ergens ontslagen ofzo. Het is gewoon echt even slikken.”

‘Het is niet leuk’

GTST kampt nog altijd met lage kijkcijfers en er is al flink wat aan de serie gesleuteld. “Er werden steeds koerswijzigingen gedaan. Het was gewoon een hele heftige zware tijd en ik dacht: dat doen we met z’n allen. Maar we deden het niet met z’n allen.”

Joep: “Het is niet leuk en je probeert te begrijpen waarom. De reden is dat ze met een kleinere cast willen werken en met meerdere langere gastrollen, zodat de verhaallijnen wat sneller aangepast kunnen worden. Er moesten mensen sneuvelen en dat zijn Babette en ik.”

Lage kijkcijfers

Al jaren kampt GTST met lage kijkcijfers. Het is anno 2021 niet meer populair om elke avond om acht uur naar een halfuurtje fictie te kijken, dat ook nog eens doorspekt is met reclame.

Zo wist GTST gisteren 747.000 kijkers te boeien op RTL 4, goed voor 12,6 procent marktaandeel. Het Half Acht nieuws trok direct ervoor 1,4 miljoen kijkers (28 procent).

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen