Gordon lijkt finale K2 Zoekt K3 te missen na reis in Zuid-Afrika (update)

Gordon zal zaterdagavond waarschijnlijk niet aanwezig zijn bij de finale van K2 Zoekt K3 nu hij net een vakantie in Zuid-Afrika achter de rug heeft. Er is daar een nieuwe coronavariant opgedoken.

Gordon © VTM

Er is momenteel enorm veel hysterie over een nieuwe coronavariant die is ontdekt in Zuid-Afrika. Hoewel viroloog Marion Koopmans denkt dat het totaal geen effect sorteert, stoppen alle landen massaal met vluchten vanuit het zuiden van Afrika. Vanochtend kwamen er nog twee vluchten uit Zuid-Afrika aan in Amsterdam.

Gordon mist finale

De passagiers uit deze vliegtuigen worden momenteel vastgehouden op Schiphol. Ze worden getest en moeten in quarantaine. Een van die passagiers zou zomaar Gordon kunnen zijn. Hij kondigde eerder deze week aan op vrijdag terug te vliegen vanuit Zuid-Afrika, waar hij op verrassingsbezoek ging bij een vriendin.

Of Gordon inderdaad wordt vastgehouden is onduidelijk. Ook als hij eerder is geland, is het vanwege de virusvariant niet waarschijnlijk dat SBS 6 hem morgenavond in een bomvolle tv-studio zet. Daarmee lijkt hij de finale van K2 Zoekt K3 te missen. Een van de overgebleven K3’tjes mist die ook al vanwege een coronabesmetting. Een kale finale dus.

Meer BN’ers

Gordon is niet de enige BN’er die last heeft van de nieuwe Zuid-Afrikaanse virusvariant. Slangenvanger Freek Vonk zit momenteel in Namibië, het buurland van Zuid-Afrika. “Ken je dat verhaal van die cameraploeg die zondag terug zou vliegen uit Namibië?”, schrijft hij.

Renze Klamer plaatst een foto waarop hij op de Tafelberg in Kaapstad staat. “Puur minuutjes voordat Zuid-Afrika op slot ging. Dat wordt quarantaine.”

Koen over de zeik

RTL Nieuws-journalist Koen de Regt is flink over de zeik: “Ja, het is totaal eigenbelang wat ik nu ga zeggen, omdat ik in Zuid Afrika zit. Maar de drang om maatregelen te nemen is volstrekte paniekvoetbal. Er zijn nog 100en vragen rond deze variant. En in Nederland loop je nu veel meer risico op COVID dan hier.”

“Bovendien: er zijn 90 gevallen in Gauteng (Johannesburg). Als je daarom reizen vanuit Kaapstad verbiedt, is alsof je reizen vanuit Amsterdam verbiedt omdat er een variant in Barcelona gevonden is. Sterker nog: gezien de enorme aantallen besmettingen in de EU en de lage aantallen hier, zou het eigenlijk Zuid-Afrika moeten zijn die de grenzen dicht houdt.”

Twitter

De boze Koen:

Update

Gordon is volgens SBS 6 alsnog aanwezig bij de finale van K2 Zoekt K3, omdat hij nét op tijd terug is gekomen in Nederland.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon mist de finale van K2 Zoekt K3. Jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen