Dries Roelvink: ‘Wolter Kroes in zelfde klasse, maar veel duurder’

Dries Roelvink denkt dat hij nog steeds zo enorm populair is, omdat hij zulke goede prijzen hanteert. Hij wijst erop dat artiesten ‘in dezelfde klasse’, zoals Wolter Kroes, veel meer geld vragen.

Dries Roelvink en Wolter Kroes © SBS

Het is volgens Dries Roelvink heel belangrijk om jezelf niet uit de markt te prijzen als artiest, zeker niet als het wat minder gaat. Hij wijst bijvoorbeeld op de imagoschade die hij heeft opgelopen na de tv-reclame waarin hij in een gele zwembroek rondliep. “Ik ben wel in de aandacht gebleven. De agenda bleef vol”, zegt hij in Het Parool.

Frans en Wolter

De boekingen stromen altijd binnen, aldus Dries. “Omdat je nog steeds voor een relatief laag bedrag Dries Roelvink op je feest kunt hebben. Mijn gage ligt op 2000 euro in een zaal tot 150 mensen en 2750 euro daarboven. Dan heb je toch een van de bekendste artiesten van Nederland binnen.”

Andere artiesten doen dat volgens Dries echt veel minder handig. “Frans Duijts en Wolter Kroes, die toch een beetje in dezelfde klasse zitten, zijn bijna twee keer zo duur.”

Geen verkeerde gok

Dries legt uit dat de verwachtingen niet torenhoog zijn als je voor tweeduizend euro langskomt. “Er gebeurde vroeger vaak hetzelfde. Dan kwam ik bij de eigenaar van zo’n feestzaal in pakweg Egmond. Die zei dan: ‘Ik weet niet wat je gaat zingen, maar ik heb zoveel over je gelezen en op televisie gezien dat ik dacht: die man moet ik in mijn zaak hebben.'”

En dan? “Dan was het aan mij om in een half uur te bewijzen dat dat geen verkeerde gok was. En dat lukte bijna altijd.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen