Drie weken na Schiphol-hysterie André Hazes jr: ‘Ondermaatse eikels’

André Hazes jr. zorgde precies drie weken geleden voor enorme hysterie op Schiphol. Na een tip van de beruchte Yvonne Coldeweijer stond de hele luchthaven vol met pers. “Ondermaatse eikels.”

André Hazes jr. © RTL

Na een dikke maand volledig uit het zicht van de camera gebleven te zijn, werd André Hazes jr. drie weken geleden voor het eerst weer op een draaiende camera vastgelegd. Terwijl hij in het vliegtuig zat naar Schiphol, attendeerde Yvonne Coldeweijer de voltallige showbizzpers op zijn naderende aankomst. En die sprongen massaal de auto in.

Ondermaatse eikels

Het was een bizar moment, vindt mediadeskundige en presentator Özcan Akyol. “Wat me vooral aan dat moment tegenstond, was de hysterie van de mensen die zich ‘journalist’ noemen. Ze hebben kennelijk een peperdure studie gevolgd om vervolgens, een paar jaar later, achter een getroebleerde volkszanger aan te rennen”, zegt hij in VARAgids.

Özcan heeft het hier over showbizzjournalisten van onder meer RTL Boulevard, Shownieuws en Story, waaronder paparazzo Edwin Smulders. “Zij moeten zich vooral schamen. Wat een achterlijk gedrag. Laat die jongen lekker met rust en ga je echt nuttig maken voor de maatschappij, ondermaatse eikels.”

VIP-service

André werd na die hysterie op Schiphol verweten te kicken op aandacht, omdat hij ook had kunnen kiezen voor de VIP-service van de luchthaven. Met die service kun je ongezien de luchthaven verlaten. Daar maken veel beroemdheden gebruik van die niet gefotografeerd willen worden.

Özcan heeft daar nog nooit van gehoord. “Als gewone jongen uit Deventer, zonder spatjes of dure spullen, heb ik om eerlijk te zijn geen flauw idee of zoiets bestaat.”

Ook Albert kritisch

Ook Albert Verlinde, wiens eigen Shownieuws ook vooraan stond op Schiphol, vond het allemaal wat ver gaan. “Ik begrijp het, maar we moeten met z’n allen wel uitkijken. Het is een jonge jongen. Ik denk ook dat we zijn rust moeten respecteren, met zijn aankomst op Schiphol zag je bijna Michael Jackson-achtige taferelen”, zegt hij in Weekend.

Het zijn wel mensen waar je het over hebt, zegt Albert. Maar wat doet hij er dan aan? Shownieuws rent toch ook achter hem aan? “Door altijd mensen erover te spreken. Na hun aankomst op Schiphol heb ik dan ook contact met zijn moeder Rachel gehad en aan de desk vertelt: ‘Dit is gebeurd en laat hem met rust’.”

Fragment

De massahysterie op Schiphol:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat André Hazes jr. al die aandacht stiekem niet heel prettig vond?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen