Caroline van der Plas verbijsterd over interview met Eva Jinek: ‘Bizar!’

Caroline van der Plas vindt het ongelooflijk dat Eva Jinek door NRC Handelsblad op het matje is geroepen vanwege het uitnodigen van rechtse politici. “Ik vind dit echt bizar”, zegt ze.

Caroline van der Plas en Eva Jinek © RTL

Eva Jinek moest zich dit weekend in het NRC Handelsblad verantwoorden voor het feit dat er regelmatig politici van ‘kleine, rechtse partijen’ aanschuiven in haar talkshow. Daarbij noemde de krant specifiek de namen van Caroline van der Plas, Joost Eerdmans en Wybren van Haga. “Daar denk ik elke dag over na”, antwoordde Eva.

Rare tendens

Het is echt ongekend, vindt Caroline. “Ik wil mijn zorgen uitspreken over een rare tendens. Ik constateer gelukkig dat publieke maar ook commerciële zenders vaker politici uitnodigen die een ander geluid laten horen dan het linkse geluid. Echter, journalisten en columnisten bevragen nu presentatoren over waarom deze mensen worden uitgenodigd”, zegt ze.

Ze citeert daarop de vraag van NRC Handelsblad aan Eva. “Vervolgens moet Eva Jinek het journalistieke proces aan deze journalist gaan uitleggen.”

Bizar

Caroline begrijpt er niks van. “Ik snap dat de minister hier niet over gaat, maar hierbij wil ik wel opmerken dat ik het bizar vind dat je van sommige journalisten kennelijk geen mensen mag uitnodigen met een voor hen onwelgevallige mening, terwijl deze mensen – ook ik – hier opkomen voor journalistieke vrijheid.”

Ze vervolgt: “Ik vind het heel vreemd dat een groep journalisten die persvrijheid dan kennelijk willen inperken. Dan vraag ik me af: wat zit ik hier dan nog te doen?”

Persvrijheid

Altijd zal Caroline strijden voor de persvrijheid. “Als voormalig journalist sta ik pal voor en achter de persvrijheid, ook voor de journalisten die mij en anderen met een ander geluid dan het standaard linkse geluid liever zien gaan dan komen op tv.”

“Voor mij geldt namelijk níet dat iedereen gelijk is maar sommigen meer gelijk zijn dan anderen.”

Fragment

De beelden:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u het eens met NRC dat politici als Caroline van der Plas te veel aandacht krijgen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen