Barend van Deelen zwaar teleurgesteld in Eva Jinek: ‘Kom op!’

Barend van Deelen vindt het heel erg jammer dat zijn oud-collega Eva Jinek zo fanatiek pleit voor strengere maatregelen om het coronavirus in te dammen. “Dat doen je gasten al.”

Barend van Deelen en Eva Jinek © Talpa Radio, RTL

Eva Jinek maakt er in haar talkshow geen geheim van dat ze vindt dat de regering niet adequaat genoeg reageert op het stijgende aantal coronabesmettingen. Volgens de talkshowhost is er in Nederland genoeg draagvlak om carnaval en Sinterklaas te skippen als we daardoor niet in lockdown hoeven rond de kerstdagen.

Teleurgesteld in Eva

Radio 538-dj Barend van Deelen begrijpt niet waarom Eva daar zo fanatiek in is. “Gister weer eens naar Eva Jinek gekeken. Leuke vrouw. Kan mijzelf een mooi personeelsuitje van de KRO herinneren toen we nog collega’s waren. Gisteren hoorde ik je in je vraagstelling eigenlijk smeken om een lockdown.”

Heel vreemd, vindt Barend dat. “Hoeft niet Eva. Dat doen de tafelgasten al. Benieuwd naar de onderbouwing als het gaat om uitspraken als ‘we kunnen niet anders dan de lockdown weer invoeren’ inclusief de horeca etcetera.”

Kritiek op Jaïr

Het stoort Barend ook dat haar verslaggever Jaïr Ferwerda in dezelfde uitzending ginnegappend door Den Haag liep om politici te vragen naar het ‘L-woord’, oftewel: of ze al een lockdown aan zien komen. “Ook Jaïr Ferwerda. Een semi-lullig rondje door het Tweede Kamer-gebouw of het L-woord alweer genoemd mag worden. Ofwel lockdown.”

Waarom doet hij dat in vredesnaam, vraagt Barend zich af. “Kom op man. Mensen gaan kapot. En je gaat daar een beetje glimlachend door die Kamer heen voor wat lullige quotejes.”

Tegen lockdown

Barend is fel tegen een nieuwe lockdown. “Stel: vrijdag moet de horeca om 22.00 uur dicht. Kan iemand dat ook onderbouwen? Dacht je nu echt dat mensen anno november 2021 om 22.00 uur elkaar niet opzoeken? De horeca- en evenementenbranche doet echt alles om het ‘goed’ te doen. Ongekend onverdiend en onterecht.”

Hij wijst erop dat slechts 2,9 procent van de besmettingen in de horeca plaats zou vinden.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jaïr Ferwerda loopt geinend door Den Haag met het L-woord (lockdown). Leuk of ongepast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen