Art Rooijakkers kruipt wéér in slachtofferrol: ‘Ik werd getackeld!’

Art Rooijakkers riep drie jaar geleden een enorme mediarel over zichzelf af door te liegen en te draaien over zijn transfer naar RTL. Nu blikt hij daarop terug. “Ik kreeg de zwartepiet toegespeeld!”

Art Rooijakkers © RTL

Het verdient niet de schoonheidsprijs hoe Art Rooijakkers naar binnen is gekomen bij RTL. Hij stapte drie jaar geleden over naar de zender, maar werd niet bepaald juichend ontvangen. Radio 538-dj Coen Swijnenberg verklapte namelijk dat Art zou hebben bedongen dat hij Expeditie Robinson mocht gaan presenteren, ten koste van Dennis Weening. Hij werd plotseling ontslagen.

Enorme mediarel

Het leidde tot een mediarel van ongekende proporties, vooral toen Art er enorm over begon te liegen en te draaien. Aanvankelijk beweerde hij namelijk helemaal nooit met RTL over Expeditie Robinson te hebben gesproken. “Nee, nee, het zijn allemaal roddels, ja”, zei hij op camera tegen Bridget Maasland.

Het pijnlijkste is dat niemand Art geloofde. “Hij praat natuurlijk een beetje om de brij heen. Een beetje zenuwachtig”, sneerde Bridget na het interview. En Leco van Zadelhoff: “Ja, een beetje zenuwachtig. Een beetje aan z’n neus zitten, z’n jasje dicht. Ja, body language.”

Pinokkio Rooijakkers

Later kwam Art terug op zijn uitspraken, na enorme druk vanuit de media. “Nou ja. Oké. Kijk, ik ben door RTL gevraagd toen ik overstapte om verschillende programma’s te presenteren en te maken. Toen hebben ze ook gevraagd of ik Robinson zou willen doen.”

Art was dus flink aan het liegen, maar toch kroop hij ontzéttend in de slachtofferrol: “Ik heb me erover verbaasd wat er gebeurt als je in een mediahype terecht komt. Ik kan er niet bij dat niemand op het idee kwam om aan mij te vragen: ‘Hé Art, heb jij dat programma opgeëist?’ Niémand. Blijkbaar is de roddel over zoiets interessanter of lekkerder dan de waarheid achterhalen.”

Leugenaar

Wéér een leugen, concludeerde Luuk Ikink even later: “Dat is natuurlijk niet helemaal waar, want wij hebben hem ook om een reactie gevraagd. Ik denk dat elk programma, elke krant en elk tijdschrift dat hier een artikel over heeft gemaakt hem om een reactie heeft gevraagd.”

En nu, drie jaar later, gaat Art dan éindelijk Expeditie Robinson presenteren, maar dan een of andere online versie. Reden genoeg om hem nog eens naar die mediarel van toen te vragen, dacht het AD. “Het zijn ouwe koeien, maar ik snap dat je erover begint”, reageert Art in de krant.

Zwartepiet

Wat zegt Art er nu over? “Nogmaals, toen ik nog in gesprek was met RTL en zij me polsten voor Robinson, heb ik meteen gezegd: ‘Liever niet’. Ik wilde andere programma’s maken. RTL heeft me hierin alle ruimte gegeven. (…) Ik kreeg de zwartepiet toegespeeld. Er werd van alles geschreven en geroepen, volkomen onterecht.”

“Ik heb Dennis ook gebeld. ‘Dit verhaal gaat, maar voor alle duidelijkheid: ik ga niet naar RTL voor Robinson’. Dat waardeerde hij, maar de publieke opinie kon ik amper beïnvloeden. Het is me niet in de koude kleren gaan zitten. Net nieuw bij een werkgever. Net fris aan de wedstrijd begonnen en na twee meter al getackeld.”

Getackeld? Over zijn eigen leugens gestruikeld bedoelt hij waarschijnlijk.

Lees alles

Lees alles over Art en zijn eigen Robinson-rel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Art Rooijakkers de Pinokkio van RTL is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen