Angela de Jong krijgt berisping na felle kritiek op Wendy van Dijk

Angela de Jong wordt op de vingers getikt door tv-mastodont Fons van Westerloo na haar nieuwste uithaal aan het adres van Wendy van Dijk. “Kennelijk kan ze geen onderscheid maken.”

Fons van Westerloo, Wendy van Dijk en Angela de Jong © RTL, NPO

Het is voor tv-sterren een ramp als Angela de Jong je niet leuk vindt, omdat je dan de ene na de andere vernietigende column over je heen krijgt. Wendy van Dijk weet er alles van: wat ze ook doet, ze zal het nooit goed kunnen doen. Ze werd deze week ouderwets hard afgeslacht door Angela. Wendy is gewoon op haar retour, vindt de AD-diva.

Fons boos

Fons van Westerloo, die door Wendy ooit haar tv-vader genoemd is, is boos op Angela. Hij heeft een bijzondere band met de SBS 6-presentatrice. “Het was een feest om met haar samen te werken. Zij verhuisde met mij mee van SBS naar RTL.”

Inmiddels is Wendy weer terug bij SBS 6, waar ze behoorlijk aan het werk gezet wordt. De Talpa-formats rollen in hoog tempo van de fabrieksband en Wendy staat aan het eind om ze allemaal op te vangen. Het lijkt allemaal haastwerk: ook haar huidige shows Wie Kent Nederland en Cupido Ofzo zijn inhoudelijk en kijkcijfermatig flops.

Geen onderscheid

Niet Wendy, maar SBS 6 is schuldig aan al die mislukkingen, vindt Fons. “Je krijgt soms de indruk dat ze bij SBS haar forse salaris zoveel mogelijk te gelde willen maken. Dat levert Wendy de laatste tijd kritiek op van tv-recensenten die haar afbranden als een presentatrice op haar retour”, schrijft hij in zijn Telegraaf-column.

Onterecht, vindt Fons. “Zij kunnen kennelijk geen onderscheid maken tussen presentatietalent en een mislukt programma dat ze niet zelf hebben bedacht, maar van hun broodheer moeten presenteren.”

Optillen

Uiteraard doelt Fons hier op Angela, aangezien zij de enige tv-recensent is die deze kritiek heeft geuit. Hij houdt het echter veilig door in meervoud te spreken.

Nee, het ligt allemaal niet aan Wendy, meent Fons. “Een goede presentator kan een slecht bedacht programma een beetje optillen, maar er geen succes van maken. Dat geldt ook voor Wendy.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen