Angela de Jong doet aangifte tegen bedreiger: ‘Je gaat Peter achterna!’

Angela de Jong is bedreigd door dezelfde man die begin oktober terechtstond voor het met de dood bedreigen van Sigrid Kaag. De opiniediva heeft aangifte tegen deze Erik gedaan, meldt het AD.

Angela de Jong © NPO

Naast de reguliere ditjes en datjes over de Gordons en Wendy van Dijken van deze wereld, mengt Angela de Jong zich af en toe ook in serieuze discussies. Na een column over QR-codes en vaccinatie, kreeg ze een bedreiging binnen van de 42-jarige Kaag-dreiger Erik van Z. “Ik begin echt haat voor je te krijgen”, begon hij zijn bericht.

Zes plankjes

Het bericht van deze Erik van Z. werd daarna nog veel erger. “Ik ga je bewegingen vastleggen, ik maak je kapot”, zei hij. Er volgden een aantal scheldwoorden en daarna: “Ga nog een paar keer bij Boulevard zitten en je eindigt net als Peter R. tussen zes plankjes.”

Voor zijn bedreigingen aan het adres van Sigrid Kaag is Erik veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Tijdens de rechtszaak betuigde hij spijt en gaf hij aan dat het in een opwelling is gebeurd.

Horecaslachtoffer

Het is volgens het AD duidelijk waar Eriks woede vandaan komt. “Erik van Z. – in Spanje werkzaam als manusje van alles in de horeca – is tegen de coronamaatregelen die hem zijn inkomen kostten.”

Angela heeft aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie in Rotterdam bevestigt de aangifte en ook dat ‘de 42-jarige verdachte’ hiervoor zal worden vervolgd, meldt het AD.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u voorzichtig met het uiten van uw coronamening?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen