Alberto Stegeman gekielhaald door Angela de Jong: ‘IJdeltuit!’

Alberto Stegeman wordt behoorlijk hard aangevallen in de gevreesde tv-column van Angela de Jong. Ze begint zich steeds meer te ergeren aan zijn programma Undercover in Nederland. “IJdeltuit!”

Alberto Stegeman en Angela de Jong © Nick van Ormondt, NPO

Angela de Jong vindt het goed dat Alberto Stegeman in zijn programma Undercover in Nederland misstanden aan de kaak stelt, maar het is volgens haar ook wel een beetje een egoshow. Ze wijst op de vele typetjes van de presentator. Hij laat zich tegenwoordig namelijk steevast vermommen, zodat hij niet herkend wordt tijdens de opnames.

Kneedgum

Het wordt volgens Angela gewoon lachwekkend als op een gegeven moment de cameraploeg binnenstormt voor de apotheose van elke aflevering: de confrontatie. “Dan graait Alberto met veel misbaar in de lading kneedgum op zijn gezicht en maakt hij zich bekend”, schrijft ze in haar AD-column.

‘Dolkomisch’, vindt ze het. “Dan slaat Alberto demonstratief zijn armen over elkaar en begint hij op luide toon te vertellen wat er allemaal niet deugt aan de handelwijze van zijn opponent. Om af te sluiten met iets hysterisch als: ‘We gaan dit uitzenden. We gaan dit uitzenden.'”

IJdeltuit

Als Alberto zo woest doet terwijl het kneedgum nog aan zijn wangen hangt, barst Angela in lachen uit. “Het maakt het geheel zo potsierlijk dat ik het elke keer hardop uitproest op de bank.”

Zijn ijdelheid overschaduwt zijn goede werk, schrijft Angela. Ze wijst erop dat je ook een onbekende medewerker kunt inzetten om zelf pas in beeld te verschijnen bij de confrontatie. “Maar ja, dan zou de uitzending natuurlijk een stuk minder om hem draaien. (…) Niet Hugo de Jonge is de grootste ijdeltuit van Nederland, maar Alberto Stegeman.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen