Wilfred Genee walgt van Mocro Maffia: ‘Het verheerlijkt misdaad’

Wilfred Genee hoopt dat het Mocro Maffia niet lukt om met de Gouden Televizier-Ring naar huis te gaan. Hij vindt de misdaadserie van RTL verwerpelijk. “Het verheerlijkt gewoon misdaad.”

Achmed Akkabi en Wilfred Genee © RTL, SBS

De strijd om de televisieprijs van Televizier wordt dit jaar gestreden door Mocro Maffia, Een Huis Vol en De Kinderen van Ruinerwold. Er heerst bij RTL ongemak over de nominatie van Mocro Maffia, omdat de échte mocromaffia wordt verdacht van de moord op zenderprominent Peter R. de Vries.

‘Zó walgelijk’

RTL heeft besloten om Mocro Maffia niet terug te trekken uit de verkiezing, maar Wilfred Genee had de serie liever niet bij de laatste drie gezien. “Jij vindt het een geweldige serie, maar ik kan er niet naar kijken. Omdat het zo realistisch is, vind ik het gewoon echt verschrikkelijk”, zegt hij tegen zijn sidekick op Radio Veronica.

Het is volgens Wilfred terecht dat RTL gemengde gevoelens heeft bij de nominatie. “Dat kan ik me heel goed voorstellen. Ik weiger daarom ernaar te kijken. Ik vind het zó walgelijk daardoor.”

Misdaad verheerlijken

Sidekick Florentien van der Meulen: “Wil je de waarheid niet onder ogen zien? Zo is het dus echt.”

Wilfred: “Dan hoef je er toch niet nog een keer een serie over te maken? Je verheerlijkt het daarmee ook, hè? Volgens mij is het voor heel veel jongeren een soort van verheerlijking. Ik vind het verschrikkelijk. Ik ben ook blij dat er andere, wat serieuzere programma’s genomineerd zijn.”

Wie steunt Wilfred?

Welk programma mag er van Wilfred gaan winnen? “Een Huis Vol is hartstikke leuk, maar De Kinderen van Ruinerworld is gewoon een hele goede, goed gemaakte en belangrijke documentaire.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Mocro Maffia ook verwerpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen