The Voice verliest relevantie, uitslag niet meer bij Eva Jinek

The Voice is in rap tempo relevantie aan het verliezen: de kijkcijfers zijn ingezakt, de mensen hebben het er niet meer over en nu heeft ook Eva Jinek er geen zin meer in. Ze houdt de uitslag buiten de deur.

The Voice Senior © RTL

RTL 4 zal zich de afgelopen maanden behoorlijk achter de oren hebben gekrabd bij het binnenkomen van de kijkcijfers van The Voice Senior. Nog nooit heeft het programma zó mager gepresteerd: in de afgelopen zes weken keken er gemiddeld slechts 897.000 kijkers. “Dat was in vorige jaren ondenkbaar”, aldus tv-prominent Jeroen Pauw eerder in de Volkskrant.

Jinek weigert Voice

The Voice (Senior) was altijd gewend aan scores die ver boven de miljoengrens liggen, maar daar is nu geen sprake meer van. Kennelijk is de relevantie van het programma daarmee zó ingekakt dat Eva Jinek niet eens meer zin heeft om de uitslag van het programma te verzorgen.

De finale van The Voice Senior wordt vanavond namelijk níet uitgerekt tot de talkshow van Eva. Er is dit jaar gekozen voor een meer traditionele opzet. De uitslag wordt gewoon bekendgemaakt aan het einde van de show, aldus een woordvoerder van RTL tegen De Telegraaf.

Lange Voice-pauze

Het lijkt erop dat de paniek ook bij RTL 4 een beetje is toegeslagen, want voor het eerst wordt de opvolgende Voice-serie een tijdje on hold gezet.

De Telegraaf meldt dat ‘vrijdagavond Voice-avond’ voorlopig ten einde is nu ‘Senior’ volgende week wordt opgevolgd door The Masked Singer. De reguliere Voice wijkt daarmee uit naar 2022. “Er wordt daarmee gebroken met een traditie: er zat niet eerder zoveel tijd tussen het einde van een seizoen en de start van het volgende.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Voice-uitslag wordt niet meer gerekt tot Jinek. Jammer of goed?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen