Samantha Steenwijk verklaart bizar slechte kijkcijfers K2 Zoekt K3

Samantha Steenwijk werd gisteren aan de desk van RTL Boulevard gevraagd om te reageren op de erbarmelijk slechte kijkcijfers van K2 Zoekt K3. Het ligt volgens haar aan de programmering.

Samantha Steenwijk © RTL

Waar de allereerste editie van K2 Zoekt K3 twaalf jaar geleden een megahit was op SBS 6 met op het hoogtepunt 2,5 miljoen kijkers, is de huidige serie afleveringen een enorme mislukking. Zo keken er afgelopen vrijdag nog maar 185 duizend mensen naar de show, waarin Samantha Steenwijk en Gordon twee van de juryleden zijn.

Valstrik

Samantha was er niet op voorbereid toen ze gisteren in RTL Boulevard gevraagd werd naar de lage kijkcijfers. “Ik heb geen flauw idee. Nederland loopt natuurlijk ietsjes achter op België en dat is ook wel een aardige valstrik denk ik”, aldus de zangeres.

K2 Zoekt K3 wordt in Vlaanderen ook uitgezonden en is daar weken eerder op de buis. Waar SBS 6 afgelopen vrijdag de laatste auditie-aflevering uitzond, was die in Vlaanderen al twintig (!) dagen eerder te zien. Door de bootcampaflevering uitsluitend online uit te zenden, lopen we in Nederland vanaf komende week nog ‘maar’ dertien dagen achter.

Programmeerblunder

Het is een programmeerblunder, vindt Samantha. “Als je ergens anders vooruit kan kijken is het wel lastig. Nederland gaat straks wel weer inlopen, want in België gaan er weer wat afleveringen niet uitgezonden worden omdat er wat voetbalwedstrijden zijn.”

Door dat voetbal is de een na laatste aflevering zes dagen later te zien op SBS 6. “Uiteindelijk komen we wel weer gelijk, want de finale is live, dus ik denk dat die cijfers het beste zijn om mee te rekenen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Samantha Steenwijk denkt dat de finale wel gaat scoren. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen