Özcan Akyol helemaal lyrisch over Dansmarathon: Talpa-deal op komst?

Özcan Akyol was gisteren als enige studiogast van Eva Jinek helemaal lyrisch over het SBS-debacle De Dansmarathon. Een oprechte mening of gaan de salarisonderhandelingen met Talpa goed?

Özcan Akyol © RTL

Het is evident dat De Dansmarathon zowel inhoudelijk als kijkcijfermatig mislukt is. De televisieshow werd gisteren nog één keer besproken in de mediarubriek van Jinek, die wordt verzorgd door Angela de Jong, Marc-Marie Huijbregts en Özcan Akyol. Eigenlijk was iedereen het erover eens dat De Dansmarathon een tv-flop is. Behalve Özcan.

Özcan kijkt acht uur

Özcan was helemaal lyrisch over het geesteskindje van John de Mol. “Tv hoeft toch niet altijd voor een hoger doel te zijn? Dit is tv, amusement van John de Mol. Ik vond het eigenlijk wel leuk om naar te kijken. Ik heb echt met plezier gekeken. Ik heb vanaf het begin gekeken. Wel ging ik op een gegeven moment slapen.”

Hoe lang heeft hij zitten kijken? “Zuiver? Ik denk wel zeven of acht uur. Op een gegeven moment kwam ik ’s nachts thuis en toen zat volgens mij John de Bever nog heel laat te zingen. Dat vind ik leuk.”

Geniaal programma

Het is al met al een geniaal programma, vindt Özcan. “Weet je wat het is? Wij praten er nu over en er wordt al twee weken over gepraat. Het is innovatief, het is iets nieuws en het is gebaseerd op een roman. Dat vind ik sowieso heel goed. Het is niet een of ander raar format dat ergens vandaan gehaald is.”

De presentator vindt dat John het heel erg goed heeft gedaan. “Ik vind het dus wel goed. Aan het eind zie je dan ook het hele competitie-element. Toen gebeurde er iets en dat zag je ook aan de kijkcijfers. Je kunt dus niet zeggen dat het helemaal mislukt is.”

‘Miljoen mensen!’

Je zag het aan de kijkcijfers? Heeft hij het hier over de kijkcijfers die zó om te huilen waren dat ze bij Talpa nog steeds aan het dweilen zijn? EenVandaag-verslaggever Tom van ’t Einde: “Er hebben bijna geen mensen naar gekeken!”

Özcan sprong daarop bijna uit zijn vel: “Een miljoen mensen!”

Angela de Jong en Eva Jinek in koor: “Ja, alleen het laatste uur!”

Nee, het is duidelijk dat Özcan helemaal in kamp-John zit. “Het gaat ook over menselijk falen en hoe graag je iets wil hebben.”

In Johns zak?

Tot Eva’s verbazing verwacht Özcan dat er een vervolg komt: “Jij denkt van wel? Heb jij inside information? Heb je dat gehoord van John? Heb je dat van John de Mol gehoord?”

Hij daarop: “Heel het land praat er toch over, waarom zou je het dan niet doen?”

Heel het land praat erover… Özcan klinkt nu net als de sterren van Shownieuws. Of als Johan Derksen die de knikkershow van John helemaal geweldig vindt.

De grote vraag is dus: deelt Özcan hier zijn oprechte mening of gaan de salarisonderhandelingen met John voor zijn vaste rol in de nieuwe dagelijkse VI-talkshow op SBS 6 lekker?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Özcan Akyol lyrisch is over De Dansmarathon omdat hij nu bij John de Mol aan tafel zit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen