Op1 glijdt uit naar 286.000 kijkers: minst bekeken aflevering ooit

De talkshowmoeheid slaat wel héél genadeloos om zich heen. Op1 is gisteren uitgegleden naar 286.000 kijkers, de minst bekeken aflevering ooit. “Je moet Jeroen Pauw er weer neerzetten.”

Op1 © Op1

Het is ongekend: Op1 kwam gisteren niet verder dan 286.000 kijkers en een marktaandeel van 11 procent. Daarmee wist de talkshow geen plek te veroveren in de dagelijkse kijkcijfer top 25. De top drie van minst bekeken uitzendingen ooit wordt afgemaakt door afleveringen die medio september (346.000 mensen) en begin september (419.000) te zien waren.

Prijzen voor filmpjes

Op1 had een bijzonder saaie uitzending: presentatoren Erik Dijkstra en Nadia Moussaid presenteerden een speciale uitzending over de Gouden Kalveren. Kijkers waren kritisch. “Wat een inteelt poppenkast zeg…”, twitterde Ruud. En Cat: “De sigaar-uit-eigen-doos-show bij Op1. Prijzen voor filmpjes. Relevant.”

De concurrentie deed het aanzienlijk beter, al waren ook de kijkcijfers van Eva Jinek niet denderend. Haar talkshow wist op RTL 4 een publiek van 639.000 kijkers (18 procent) te vermaken.

‘Op1 mist personality’

Wat is er aan de hand met Op1? Volgens Johan Derksen is het evident: het programma mist personality. “Als Jeroen Pauw morgen weer begint, heb je topcijfers, hoor. Van de mensen die er nu zitten, is misschien een op de tien geschikt. En Sven Kockelmann, de allerbeste, heeft geen talkshow. Dat is de wereld op z’n kop”, zegt hij in Het Parool.

Volgens Op1-ster Jort Kelder lijken de talkshows te veel op elkaar. “Talkshows moeten zich meer onderscheiden in de line-up. (…) Nu is het een beetje soep aan het worden. Het lijkt allemaal op elkaar. Er moeten meer verschillen komen. Betere redactionele ideeën, dat geldt zeker ook voor Op1.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen