Miljuschka Witzenhausen in tranen bij eerbetoon aan Peter R. de Vries

Miljuschka Witzenhausen was gisteren in tranen tijdens het eerbetoon aan Peter R. de Vries op het Gouden Televizier-Ring Gala. De presentatrice werd direct na afloop vol in beeld gebracht.

Miljuschka Witzenhausen © NPO

De makers van het Televizier-gala waren dit jaar behoorlijk in vorm. Onderdeel van de show was gisteren een muzikaal eerbetoon aan Peter R. de Vries. “We willen hem vanavond eren op de plekken die voor hem betekenisvol waren met de muziek waar hij van hield”, sprak presentator Rik van de Westelaken.

Miljuschka huilend in beeld

Xander de Buisonjé verscheen in beeld die aan de piano Peters favoriete liedje A Whiter Shade of Pale inzette. Vervolgens verscheen Jan Dulles zingend in beeld bij het Paleis van Justitie en Berget Lewis in de Amsterdam ArenA.

Daarna kwam Nick Schilder voorbij, lopend over het Leidseplein in Amsterdam, vlak voor de oude Boulevard-studio. Hij zong Guaranteed van Eddie Vedder, waarin Peters lijfspreek ‘on bended knee is no way to be free’ zit. Het eerbetoon was emotioneel; Miljuschka Witzenhausen verscheen aan het eind huilend in beeld.

Volop complimenten

Het regent complimenten voor dit mooie eerbetoon aan Peter R. de Vries. Zo zegt Eva Jinek: “Dat zijn misschien ook de momenten waarin je laat zien of je in staat bent om zo’n gala te organiseren als het er echt om spant. Je moet dit goed doen. Hier mag je geen wansmaak in hebben, hier mag je je niet in vergissen.”

Carlo Boszhard in haar talkshow: “Er zat best wel wat emotie in. Het had ook best wel zwart zware elementen, maar het was een van de beste gala’s van de afgelopen jaren.”

Angela positief

Ook Angela de Jong is positief. “Het kan ook heel moeilijk vallen op zo’n avond, dat het de hele stemming eruit haalt, maar het zat op een goede plek en het zat er naadloos in. Het filmpje was echt schitterend. Die artiesten liepen langs locaties die belangrijk waren in zijn leven en carrière. Je kon er niet omheen, je wist dat het kwam en het was op een heel mooie manier.”

En Catherine Keyl in Op1: “Ze hadden een heel mooie hommage aan Peter R. de Vries. Zo’n zanger liep dan heel genuanceerd voor het ministerie van Justitie (bedoelt Paleis van Justitie, red.) langs. Dat zijn van die kleine dingen waaraan je ziet dat over alles is nagedacht.”

Triest shot

Journalistiek talent Stéphanie Hoogenberk vindt het aangrijpend dat Miljuschka zo geraakt was. “Dat was een triest shot: de altijd lachende en vrolijke Miljuschka Witzenhausen die huilt en niet weet dat de camera op haar gericht is na een ode aan Peter R. de Vries.”

RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade: “Een heel mooi eerbetoon aan Peter. Ben er stil van.”

En Story-baas Guido den Aantrekker: “Het werd echt op een zeer smaakvolle wijze gedaan.”

Fragment

Het eerbetoon aan Peter:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen