Linda de Mol zorgt voor woede: ‘Ze gaf mij de middelvinger’

Linda de Mol heeft bij presentatrice Gallyon van Vessem voor grote ergernis gezorgd met de januaricover van haar tijdschrift. “Dan denk ik: prima als je mij weer een middelvinger wil geven.”

Gallyon van Vessem © Nick van Ormondt / LINDA.

Hart van Nederland was ooit een hitrubriek, maar dat heeft John de Mol eigenhandig om zeep geholpen. Na het ontslag van dé grote Hart-sterren Cilly Dartell, Milika Peterzon en Maureen du Toit in 2012, moest in 2019 ook Gallyon van Vessem het veld ruimen om dezelfde reden: te oud, te veel huismoeder.

Leeftijdsdiscriminatie

John lag enorm onder vuur vanwege leeftijdsdiscriminatie, maar hij verdedigde zichzelf in DWDD. “Ben jij dan ook degene die zegt: ‘Hart van Nederland is hartstikke goed, maar er moeten jongere presentatrices op’”, vroeg tafelheer Marc-Marie Huijbregts aan de mediamiljardair.

Daarop zei John eind 2019: “Nee, dat ben ik niet per definitie, maar dat gebeurt in vergaderingen. Je weet hoe het gaat, jij werkt ook bij televisie. Als je bij de tv gaat werken, dan is er een bepaalde houdbaarheidsdatum. Dan vind ik het altijd gek dat mensen daar een beetje verbaasd op reageren.”

Gallyon in verzet

Gallyon heeft zich daarna meermaals publiekelijk uitgesproken tegen deze uitspraken (zie hier en hier). Nu blikt de presentatrice terug op BNR Nieuwsradio: “Het feit dat hij als belangrijke mediaman zo’n opmerking plaatst, heeft heel veel discussie teweeggebracht. Ik vind het wel lekker dat dat iets heeft gedaan.”

Ze heeft geen spijt dat ze zich destijds publiekelijk uitsprak tegen John. “Als je dan zó’n onhandige uitspraak doet in De Wereld Draait Door, zeker in de tijd waarin we nu leven waarin we oppassen met mensen uitsluiten enzovoorts, vind ik dat niet handig. Dat mag ik toch vinden?”

Mailtje aan John

Heeft Gallyon John erop aangesproken? “Ik heb de man überhaupt nog nooit ontmoet. Ik ken hem helemaal niet persoonlijk.”

Wel heeft ze hem een mail gestuurd. “Ik heb een mailtje teruggestuurd en hij heeft een mailtje teruggestuurd. Dat is het enig contact met hem. Ik schreef dat ik het een opmerking vond waar ik niet zo veel mee kan, want ik zie die toekomst positief in en wens je het allerbeste. Nou, toen schreef hij iets terug van: ‘Het is niet zo bedoeld.’ En dit en dat.”

Middelvinger

Medegast Guido den Aantrekker, bekend van Shownieuws: “Maar ik heb heel weinig vrouwen op de barricades gezien toen dat gebeurde, hè? Er is een soort woke tendens nu dat iedereen voor elkaar opkomt, maar als er dan een aantal presentatrices die heel goed zijn feitelijk bij het grofvuil worden gezet omdat ze te oud zijn, dan hoor ik niemand.”

Gallyon: “Ja, dat ben ik met je eens. Wat ik ook heel slap vond: op een gegeven moment kwam de LINDA. uit, een jaar daarna ofzo, en er stonden een aantal presentatrices op met daarbij: ‘Lekker lang houdbaar.’ Dan denk ik: prima als je mij weer een middelvinger wil geven. Je hoort als vrouwen, zeker in deze tijd, een beetje voor elkaar op te komen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol zet oude tv-vrouwen op de cover, terwijl broer John die ontslaat. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen