Johnny de Mol met mama op tv: VI-mannen vinden het ‘gênant’

Behoorlijk pijnlijk: Johnny de Mol wordt aangevallen vanuit het eigen Talpa-clubhuis. De mannen van Veronica Inside vonden zijn talkshow gisteren, met moeder Willeke Alberti als gast, ‘gênant’.

Willeke Alberti en Johnny de Mol © HLF8

Johnny de Mol nodigt in zijn talkshow HLF8 continu vrienden en familie uit. Volgende week is tante Linda de Mol aan de beurt, gisteren zat zijn moeder Willeke Alberti aan tafel. De zangeres treedt volop op in bejaardentehuizen en die sfeer bracht ze gisteren ook naar HLF8. Zo zong ze liedjes van Tom Manders en Ramses Shaffy.

Willeke prijst Johnny

Willeke ruimde ook nog even tijd in om Johnny de hemel in te prijzen toen het ging over omkijken naar ouderen. “Ik heb het zelf meegemaakt met oma. Hoe je voor haar gezorgd hebt, tot het laatst toe… Dat is nu ook wat ik terugzie in dit programma: dat wat hij doet… Ik zit nog steeds elke avond te kijken dat ik denk van: het is zó mooi om te zien dat je mensen weer samenbrengt.”

Brrr. Heel leuk aan de keukentafel van de Molletjes, maar moet dit op de nationale televisie? Op een gegeven moment begon Johnny ook nog eens zijn zoontje toe te spreken via de televisie: “Hij zit nu nog wel te kijken, maar je moet gaan slapen jongen, welterusten!”

Samen Zijn

Aan het eind van de uitzending begon Willeke het liedje Samen Zijn te zingen en dat leverde buitengewoon ongemakkelijke televisie op. Moeder bewoog haar zoon om dichtbij te staan, waarna zij hem begon toe te zingen. Het ongemak was van Johnny’s gezicht af te lezen: uiteindelijk besloot hij Willeke los te laten en weg te lopen.

Een paar minuten later begon Veronica Inside. Wilfred Genee en Johan Derksen begonnen de uitzending door het ja/nee-spel te spelen, de slotrubriek van Johnny. “Moeten we nu ook nog Samen Zijn zingen?”, vroeg Johan Derksen zich cynisch af.

Gênant

Wilfred Genee daarop: “Eigenlijk wel, hè? We moeten samen een nummertje gaan zingen nu!”

Johan: “Dan ben ik Johnny en dan ben jij Willeke. Nee, dat doen we niet, maar gênant was het wel.”

Wilfred: “Het was ongemakkelijk.”

Johan: “Ja. Als ik erbij zat, dan was ik naar huis gegaan. Dan word ik zweterig. Van: dadelijk moet ik meezingen en in de polonaise.”

Lage kijkcijfers

Vervolgens deelde Wilfred een plaagstootje uit aan Johnny vanwege zijn lage kijkcijfers. “Er is enige kans dat heel veel mensen niet weten waar we het nu over hebben.”

Johan: “Iedereen kijkt toch naar dat programma?” Wilfred: “HLF8?” Johan: “Ja.”

Wilfred: “Oh, dan weet iedereen waar we het over hebben. Dan gaan we beginnen!”

Merkwaardig genoeg is de opening van Veronica Inside, waarin Johan en Wilfred hun kritiek op Johnny uiten, niet meer online terug te zien. Het fragment is uit de uitzending geknipt.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen