Jeroen Pauw: ‘Talkshow Johnny de Mol verdient hogere kijkcijfers’

Jeroen Pauw, die als producent en coach betrokken is bij de nieuwe talkshow van Johnny de Mol, vindt het jammer dat er zo weinig mensen kijken naar HLF8. “Het verdient meer kijkers.”

Jeroen Pauw en Johnny de Mol © NPO, SBS

De nieuwe dagelijkse talkshow van Johnny de Mol, HLF8, is nog steeds geen kijkcijferhit. Elke avond weer zorgt hij voor een kijkcijferdipje in de programmering van SBS 6. En dat vindt de grote man achter Johnny, talkshowgrootheid Jeroen Pauw, heel erg jammer, laat hij blijken voor de camera van Shownieuws.

WC-eend Jeroen

Jeroen is lyrisch over Johnny. “Ik vind het programma HLF8, waar ik zoals je zegt inderdaad bij betrokken ben, echt een heerlijk programma. Ik vind zoals Johnny het doet echt fantastisch. Hij heeft zoveel warmte, hij heeft zoveel energie, hij heeft er zoveel zin in dat het echt – en dan kijk ik even de kijkers aan – meer kijkers verdient dan het nu krijgt.”

Die hoge kijkcijfers gaan nog wel komen, verwacht Jeroen. “Dat komt wel. Als je ziet wat er gebeurt elke avond… Ik ben er echt trots op. Nogmaals: ik ben erbij betrokken, dus ‘wij van WC-eend’, dat is zo, maar het is echt waar. Het is gewoon een leuk programma.”

Elke dag kritiek

Johnny vertelde eerder deze week op Radio 538 dat Jeroen hem vrijwel elke dag van kritiek voorziet. “Ik vind het zo’n mooie stap die ik heb mogen maken. Ik vind het leuk, we hebben een mooi team, ik ben met Jeroen Pauw elke dag in de weer. Dat is ook echt wel heel tof. Wat hij doet? Kritiek leveren vooral.”

Wat zegt Jeroen? “Hij zegt heel veel dingen en op een of andere manier weet hij het zo te brengen dat het je meteen aanspoort om het beter te doen. De man weet waar hij het over heeft en het is een fijne vent. Hij neemt het vak heel serieus, maar zichzelf niet de hele dag. Hij pakt me altijd wel hard aan, maar ik kan het heel goed hebben van hem.”

Kaartjes

Kan hij een voorbeeld geven van wat hij concreet van Jeroen heeft geleerd? “Dat ik bijvoorbeeld de vragen niet meer aflees van mijn kaartje. Dat deed ik de eerste week. Toen vond ik het heel fijn om de voorgesprekvragen erbij te hebben. Dan wist ik ongeveer hoe lang het antwoord was. Hij zei: ‘Ik zie dat, rot op met die vragen!’”

“Is het helemaal geworden zoals je hoopte dat het zou worden? Nou ja, daar zijn we nog niet, maar ik denk wel dat we een sfeer hebben neergezet waar iedereen zich veilig genoeg voelt of om vanuit zijn kracht te reageren of vanuit zijn kwetsbaarheid. Dat is wel gelukt.”

Fragment

De reactie van Jeroen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaan de VI-mannen qua kijkcijfers dubbel en dwars over Johnny heen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen