Frits Sissing niet meer op tv als sm-konijn: ‘Mag niet van RTL’

Frits Sissing zal niet meer op televisie te zien zijn als sm-konijn. RTL Boulevard wilde gisteren de beelden uitzenden van zijn verkleedpartij in Het Perfecte Plaatje, maar dat verbood RTL.

Luuk Ikink © RTL

Het Perfecte Plaatje heeft de RTL 4-kijker woensdagavond rode oortjes bezorgd. De keurige Tussen Kunst & Kitsch-presentator Frits Sissing verscheen ineens in beeld met een gag ball en konijnenoortjes. Die schokkende beelden zijn alleen nog online terug te zien, want RTL verbiedt verdere uitzending op televisie.

Frits met gag ball

RTL Boulevard wilde de beelden gisteren dolgraag tonen, maar kreeg een verbod opgelegd door RTL. “Het tafereel was zó pikant dat we de beelden niet hier mogen gebruiken, buiten die specifieke aflevering van Het Perfecte Plaatje om”, legde presentator Eddy Zoëy uit.

Om de kijker tóch te laten zien hoe Frits er ongeveer uitzag, heeft Boulevard een aantal photoshops gemaakt. Ook daarop werd Frits afgebeeld met gag ball en konijnenoortjes.

Verbod van RTL

Luuk Ikink: “Wij wilden dus heel graag die beelden nog een keer laten zien met Frits, dus wij bellen met RTL van: ‘Mag dat?’ Ze zeiden: ‘Nee, liever niet.’ Ze wilden dat gewoon echt niet meer hebben, want ze hadden zoiets van: dat was echt leuk voor de uitzending en niet rondom het programma en om promotie mee te maken.”

“Dat vonden ze wel wat ver gaan, want het zijn natuurlijk pittige foto’s. Wij hebben ze helemaal nagemaakt, de graphics-afdeling heeft hard z’n werk gedaan, dus dan weten we precies hoe het eruitzag. Maar goed, dit is dus niet de echte foto.”

Online nog wel

De beelden staan dus nog wel online. “Als je het terug wil kijken dan ga je naar Videoland en precies op 17 minuten en 8 seconden begint het.”

Even later liet Luuk bij wijze van grap alsnog de foto van Frits zien in zijn socialsrubriekje. “Oh oh oh, die mocht niet!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat RTL dit verbiedt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen