Frans Bauer slaat terug naar Johan Derksen: ‘Hij weet niets!’

Frans Bauer slaat terug naar Johan Derksen, die niet met de volkszanger aan één tafel zou willen zitten vanwege zijn vaccinatiestatus. “Wat interesseert mij het dat hij dat over mij zegt?”

Johan Derksen en Frans Bauer © SBS

Voor het eerst in zijn carrière werd Frans Bauer eind augustus keihard aangevallen tijdens een tv-optreden. Hij zat in de talkshow van Humberto Tan en liet daar in het midden of hij gevaccineerd is tegen het coronavirus. Zijn medegasten maakten daaruit op dat hij dat níet is. Hij werd daarop aangevallen door collega’s Gerard Joling en Lee Towers.

Johan weigert Frans

Een avond later haalde Johan Derksen in zijn programma Veronica Inside behoorlijk hard uit naar Frans. Hij wil niet meer met Frans in één studio zitten vanwege zijn vaccinatiestatus. “Ik had dan gezegd: ‘Bauer, je bent niet ingeënt jongen? Dan ga jij nou naar huis of ik ga naar huis, maar ik ga niet bij jou zitten.'”

Collega Wilfred Genee vond het optreden van Frans bij Humberto heel merkwaardig: “Het was een heel ongemakkelijk gesprek. Dat was het wel.”

Frans slaat terug

Frans laat nu weten dat hij zijn schouders ophaalt voor de kritiek van Johan. “De man interpreteert iets of maakt zijn eigen verhaal ervan, hij weet eigenlijk nets. Wat interesseert mij het dat hij dat over mij zegt? Niet veel”, aldus de volkszanger in gesprek met tijdschrift Weekend.

Volgens Frans hoeft Johan helemaal niet bang voor hem te zijn. “Ik vind het een lieve vent, maar ik heb natuurlijk al een keer corona gehad, dus volgens mij hoeft hij dan helemaal niet bang te zijn. In de Volkskrant stond dat wie corona heeft gehad zelfs beter beschermd is tegen infectie en ziekenhuisopname dan wie is gevaccineerd met Pfizer.”

Coronagebeuren

Daarmee verklapt Frans natuurlijk dat hij zich niet heeft laten vaccineren omdat hij al corona heeft gehad. “Maar ik ben geen arts, bij dat hele coronagebeuren moet iedereen maar voor zichzelf zien wat hij doet en een eigen beslissing nemen over zijn gezondheid.”

Eigenlijk wil Frans zich er verder niet te veel meer over uitlaten. “Voor de rest hou ik mij er verre van. Iedereen moet maar kijken wat hij of zij doet met vaccinatie tegen corona, maar men moet zich wel goed laten informeren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het onverstandig dat Frans Bauer zich niet laat vaccineren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen