Eddy Zoëy komt met Jerry Springer-achtige show op RTL 5

Eddy Zoëy komt met een Jerry Springer-achtige show op RTL 5, namelijk Dit Is Mijn Keus. Gewone mensen die controversiële keuzes maken worden hierin gegrild door het publiek in de studio.

Eddy Zoëy © Het Agentschap

Het gaat om een talkshow met ‘gewone mensen’, maar wel mensen die controversiële keuzes maken. “Wat als iemand vaker naar de plastisch chirurg gaat dan naar de kapper? Of 42 jaar oud is en nog bij zijn ouders woont? Zodra mensen ‘anders’ zijn dan gemiddeld of afwijken van de norm krijgen ze al gauw de nodige kritiek te verduren.”

Pittige discussies

In de nieuwe talkshow Dit Is Mijn Keus ontvangt Eddy Zoëy wekelijks gasten die open en eerlijk vertellen waarom zij bepaalde keuzes in hun leven maken en hoe zij omgaan met de negatieve reacties die zij soms krijgen. “Het aanwezige publiek schuift hun mening niet onder stoelen of banken, wat soms leidt tot pittige discussies.”

Lekker veel sensatie dus en dat past wel in een tijd als deze, vinden ze bij RTL 5. “Met ruim 18 miljoen mensen in Nederland, zijn er ook talloze meningen en tegenwoordig is internet hét platform waar meningen, vaak anoniemen en ongevraagd worden verkondigd. Dit Is Mijn Keus (…) geeft personen met meningen weer een gezicht.”

Geen coronadebat

Discussies die we kunnen verwachten gaan dus bijvoorbeeld over plastische chirurgie, maar ook over types die in een Peter Jan Rens-achtige relatie zitten. “Is er begrip voor een vrouw van 25, die een relatie heeft met een man van 63?”, vraagt RTL zich af.

Wat in elk geval níet aan bod zal komen is hét hot topic van dit moment: de QR-maatschappij. Tegenstanders kunnen namelijk niet naar de studio komen. Volgens producent Skyhigh TV krijgt men namelijk alleen toegang tot de studio bij het tonen van de CoronaCheck-app.

Maandagavond

Dit Is Mijn Keus gaat in première op maandag 22 november om 20.30 uur op RTL 5. Publiek dat graag meediscussieert kan zich aanmelden via rtl.nl/ditismijnkeus.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen