Angela de Jong ergert zich dood aan ‘woke’-praatjes Tim Hofman

Angela de Jong heeft zich vlak voor het weekend weer eens helemaal doodgeërgerd aan Tim Hofman. Hij heeft zich bij Khalid & Sophie weer flink ‘woke’ gedragen, vindt de opiniediva van het AD.

Angela de Jong en Tim Hofman © NPO, Annemieke van der Togt

Tim Hofman staat niet bepaald neutraal in de wedstrijd als het om politiek gaat. Hij roept zo’n beetje elke dag dat er een zekere minister of staatssecretaris moet aftreden. Schorem, vindt de presentator al die politici. Die toon begint bij VVD-stemmer Angela de Jong een beetje de keel uit te hangen.

Krampachtig woke

Angela zag Tim donderdagavond zitten in de talkshow Khalid & Sophie. Tenenkrommend, vindt de AD-ster. “De makers willen zo krampachtig graag laten zien hoe woke en maatschappelijk betrokken ze zijn, dat ze in hun fanatieke zendingsdrang een paar dingen vergeten”, schrijft ze in de krant.

Ze wijst erop dat de makers geen tegengeluid laten horen. “Er kijken immers niet alléén Vara-leden om 19.00 uur op NPO 1. En als je wilt dat die volgende keer weer kijken, zorg je ervoor dat de uitzending gevarieerd is én leuk om naar te kijken.”

Tim spuit gal

Maar dat ze dat laatste niet zo belangrijk vinden, bewezen ze donderdag weer met Tim en twee andere ‘usual suspects’ die aan tafel zaten, zegt Angela. “Ze mochten heel eensgezind hun gram spuien over de beoogde coalitie.”

Ze vervolgt: “Tim mocht zelfs met droge ogen beweren dat de vier partijen hiermee de grenzen van de democratie op zoeken, dan wel oprekken, ten behoeve van hun eigen macht.”

‘Sorry Tim’

Dat gaat volgens Angela te ver. “Niemand, ook de presentator niet, die zei: ‘Sorry Tim, mijn keuze is het evenmin, maar ze hebben wel een legitieme meerderheid in de Tweede Kamer. Dus wat bedoel je precies met oprekken van de democratie?’ Welnee, iedereen was het volkomen met hem eens.”

Angela zat zich daardoor ‘zo te ergeren’, en dat is niet de eerste keer. Toen Tim debuteerde als invalpresentator bij Op1, bitchte de opiniediva: “Nu zetten ze daar elke zichzelf overschreeuwende millennial neer, als hij maar een jasje aantrekt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen