André Hazes jr. krijgt kritiek van Racoon-zanger: ‘Misselijk mens’

André Hazes jr. krijgt een flinke sneer te verwerken uit onverwachte hoek. Racoon-zanger Bart van der Weide vindt het namelijk walgelijk wat André zingt in een van zijn populairste liedjes, Leef.

Bart van der Weide en André Hazes jr. © NPO

Normaal gesproken ligt André Hazes jr. onder vuur omdat hij zijn privéleven zo uitvent op de sociale media, maar ditmaal krijgt hij een flinke verbale klap te verwerken vanwege een van zijn liedjes. In 2015, toen André nog geen last had van vergaande imagoschade, bracht hij het succesvolle liedje Leef uit.

Pak alles wat je kan

Leef is een liedje dat gaat over een ontmoeting met een terminale patiënt, die spijt heeft dat hij zijn hele leven zo hard heeft gewerkt en daardoor in de problemen is geraakt. Hij adviseert André: “Leef, alsof het je laatste dag is. Leef, alsof de morgen niet bestaat. Leef, alsof het nooit echt af is. Leef, pak alles wat je kan. En ga, a, a, a.”

Altijd als Bart van der Weide dit liedje hoort, dan krijgt hij spontaan braakneigingen. Hij begrijpt niet hoe André deze tekst uit zijn mond krijgt, omdat hij het ongelooflijk misselijk en egoïstisch vindt.

Misselijk mens

Bart vindt dat André hier het verkeerde voorbeeld mee geeft. “Als ik de radio aanzet en iemand hoor zingen: ‘Leef, alsof het je laatste dag is. Leef, alsof de morgen niet bestaat’, irriteert mij dat. Ik sta niet achter die boodschap”, zegt hij volgens weekblad Weekend in het Soundz Magazine.

Waarom ergert het Bart zo? “Je moet pakken wat je moet pakken, en niet pakken wat je kan. Als je dat wel doet, ben je een misselijk mens. Van sommige dingen moet je lekker met je poten afblijven. Ik leer dat ook aan mijn kinderen.”

Respecteer jezelf

Het lijkt erop dat Bart hoopt dat André zijn zoontje vooral níet leert om alles te pakken wat hij kan. Wat zegt Bart tegen zijn eigen kinderen? “Respecteer jezelf en een ander te allen tijde. Als iemand het tegendeel bewijst en niet te respecteren valt, dan kun je losgaan. En geniet ten volle, zonder een ander pijn te doen.”

De kans dat André reageert is klein, omdat hij zich al een maand heeft teruggetrokken uit de media. Waar hij op dit moment verblijft is onduidelijk. Boze tongen beweren dat hij zich achter de toonbank van Rachels theekraampje heeft verstopt, maar ook haar garagebox is een serieuze optie.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Racoon vindt het walgelijk dat André 'pak alles wat je kan' zingt. Beetje overdreven of heeft hij een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen