Tooske Ragas breekt volledig in Shownieuws: tranen met tuiten

Tooske Ragas hield het gisteren niet droog in haar tv-programma Shownieuws. Er kwam een onderwerp aan bod dat voor haar wel héél dichtbij kwam en daardoor brak de presentatrice volledig.

Tooske Ragas © Shownieuws

Starmaker-bekendheid Sita Vermeulen heeft een nieuw liedje gemaakt en dat mocht ze gisteren in Shownieuws onder de aandacht brengen. De single wordt vandaag uitgebracht op Wereld Alzheimer Dag. “En mijn moeder is vorig jaar overleden aan de ziekte. Ze was 69, dus veel te jong.”

Emotionele Tooske

Sita wil met haar liedje aandacht vragen voor de ziekte. “Ik wilde iets doen ermee, dus ik heb een liedje geschreven voor haar. Ik wilde mam ook in leven houden en op een heel mooie manier beschrijven. Ze was alleen ook ziek, dus dat komt ook in het liedje voor. Dat ze dingen vergat. Dat ze uiteindelijk mij ook niet meer kende.”

Na afloop van het item bleek dat presentatrice Tooske Ragas zeer emotioneel was geworden tijdens het item. “Daar zit je dan”, merkte haar collega Ronald Molendijk op.

Broer overleden

Waarom was Tooske zo emotioneel? Ze legde het uit: “Ja, we hebben thuis heel veel te maken met de gevolgen van Alzheimer. Voor de mensen thuis: mijn broer is in november overleden aan deze ziekte, dus als ik haar zie knuffelen met haar moeder… Maar vertel eens over dit liedje. Ja, jij mag even praten.”

De broer van Tooske, die naast Alzheimer ook het syndroom van Down had, is op 51-jarige leeftijd overleden. “Mijn hart zal nooit meer hetzelfde zijn, maar ik vertrouw erop dat liefde sterker is dan dood. Ook morgen komt de zon weer op”, schreef de presentatrice destijds op Instagram.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke Shownieuws-presentatrice vindt u het leukst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen