Thierry Baudet over de zeik: ‘EenVandaag schrijft FVD verkeerd’

Thierry Baudet ergert zich er enorm aan dat EenVandaag de afkorting van zijn politieke partij Forum voor Democratie niet goed schrijft. Het is FVD en niet FvD, foetert de politicus.

Thierry Baudet © KRO-NCRV

EenVandaag houdt regelmatig peilingen onder zijn opiniepanel en die worden gepresenteerd door Gijs Rademaker, zo ook deze week. Hij plaatste op Twitter een staafdiagram, waarop Forum voor Democratie is afgekort als FvD. En dat is tegen het zere been van partijleider Thierry Baudet.

FVD, niet FvD

Thierry twittert boos: “Hallo EenVandaag. Los van het feit dat jullie ‘peiling’ belachelijk is en volstrekt ongeloofwaardig (bij de laatste verkiezingen deden wij het bijna 100 procent beter dan jullie voorspelden (of hoopten)), onze afkorting wordt gespeld met drie hoofdletters. F V D. Succes verder! 🙋”

Een van zijn volgers, een lid van Forum voor Democratie, is blij met het berichtje van Thierry. Hij wist namelijk ook niet dat je de afkorting met drie hoofdletters schrijft. “Goed dat je het zegt, ik pas mijn bio meteen aan.”

Roodbruin

Een andere volger wijst erop dat EenVandaag ook een ongepaste kleur zou gebruiken voor de staaf van Forum voor Democratie, namelijk roodbruin. “Veelzeggende kleur gebruiken ze ook voor FVD hè?! Echt, het niveau”, briest Danielle. Een ander daarop: “Dat is de FvD-kleur…”

Willem vindt Thierry een enorme aandachttrekker. “Wat een huiliehuiliereactie. Je doet ook alles om aandacht te krijgen blijkbaar.”

Boze tweet

De boze tweet van Thierry:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen