‘RTL heeft grote moeite met Televizier-nominatie Mocro Maffia’

RTL zit er behoorlijk mee in de maag dat Mocro Maffia een van de drie kanshebbers is voor de Gouden Televizier-Ring. Er wordt zelfs getwijfeld over terugtrekking, aldus Albert Verlinde in Shownieuws.

Mocro Maffia © Videoland

Mocro Maffia maakt samen met Een Huis Vol en De Kinderen van Ruinerwold kans op dé televisieprijs van het jaar: de Gouden Televizier-Ring. Normaal gesproken zou RTL daar beretrots op zijn – Mocro Maffia is immers hét uithangbord van zijn videodienst Videoland – maar na de moord op Peter R. de Vries ligt dat toch wat anders.

‘RTL is niet blij’

Albert Verlinde heeft zelfs vernomen dat RTL er helemaal niet zo blij mee is. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet zo bij stilgestaan had, totdat ik een beetje uit de kringen van RTL hoorde van: ‘Eigenlijk hebben we het er best wel een beetje moeilijk mee.’”

Het is een pijnlijke situatie, aldus Albert. “Het is in het jaar dat Peter R. vermoord is, waarbij er natuurlijk ook een link is met de mocromaffia. Niet met die serie, maar wel met wat er aan het gebeuren is.”

‘Leve de Mocro Maffia!’

Het is onduidelijk hoe RTL hier mee omgaat. “Stel dat ze inderdaad die prijs winnen, dan heb je een gala waarop er natuurlijk stilgestaan wordt bij het overlijden van Peter R. de Vries en dan vervolgens moet de directie van RTL op het podium staan van: ‘We hebben de prijs! Leve de Mocro Maffia! We gaan!’ Er is best wel wat rumoer op dit moment.”

Het is eigenlijk vreemd dat Mocro Maffia überhaupt in de race was, vindt Albert. “Het is een fantastische serie, daar gaat het niet om, maar je zou misschien toch kunnen denken dat in zo’n jaar óf RTL óf de producent óf Televizier zegt: ‘Zullen we dit niet doen?’ Snap je?”

Terugtrekken?

Terugtrekken is volgens Albert een optie. “Ik denk dat ze op dit moment wel aan het beraden zijn hoe ze dat op die avond gaan doen. Je kunt je terugtrekken of je moet bij elkaar zitten hoe ze dit gaan doen. Stel dat ze winnen, hoe ga je dan om met het overlijden van?”

“Het is best wel een pittig verhaal waar we met z’n allen in zitten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het ongemakkelijk als Mocro Maffia deze televisieprijs wint?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen