Michiel Vos vindt zichzelf heel erg goed als talkshowgast

Michiel Vos vindt zichzelf ontzettend goed als talkshowgast in programma’s als die van Beau van Erven Dorens en Eva Jinek. Hij merkt ook dat de televisiekijkers hem massaal waarderen.

Michiel Vos © RTL

Al jaren verschijnt Michiel Vos meerdere keren per week in allerlei tv-programma’s om de Amerika-correspondent uit te hangen. Hij is met name vaak te zien in RTL Boulevard, maar vliegt ook veel naar Nederland om in talkshows plaats te nemen. En de verslaggever merkt dat hij daar verrassend goed in is, vertelt hij in Beau Monde.

Humberto, Eva en Beau

Op de vraag wat hij beschouwt als zijn meest geslaagde werk, vertelt Michiel: “Alle keren dat ik aan tafel zat bij Humberto, Eva en Beau. Ik ben op mijn best als zij zeggen: ‘Michiel, vertel eens, hoe zit dat nou met Trump, hoe kan dat nou?’”

“Humberto was de eerste die me erbij haalde, waardoor ik meer werd dan alleen een Amerikacorrespondent die op een dak in zestig seconden moest vertellen wat er aan de hand was. Ik moest nu een verhaal vertellen, en détail, en dan ook op zó’n manier dat het voor alle Nederlanders begrijpelijk zou zijn.”

Met alle respect

Daar ligt juist het talent van Michiel. Althans, dat zegt hij zelf. “Dat is iets wat ik goed kan, omdat ik in Amerika woon en nooit meer terugga naar Nederland. Dan sta je er anders in dan wanneer je er even een paar jaar woont. Met alle respect voor alle andere correspondenten, hoor.”

En op de vraag wat zijn ‘meest gekoesterde bezit’ is, antwoordt Michiel: “De KLM-nachtvlucht vanaf airport Kennedy naar Schiphol. Voor de pandemie nam ik bijna elke maand wel een paar keer die vlucht, even op en neer voor een spreek – beurt of om aan te schuiven bij Beau, Humberto, Eva of RTL Boulevard.”

Man van 50

Elke maand een paar keer op en neer vliegen om bij Beau en Eva plaats te nemen: lekker milieuvriendelijk. Zelf is Michiel er wel mee in zijn nopjes. “Ik ben een man van 50 die heel tevreden is. Tot een jaar of tien geleden was ik weleens bang voor het moment dat ze me niet meer zouden bellen: stel dat Ruud de Wild of Radio 1 me laten zitten?”

“Inmiddels heb ik de zekerheid dat ik iets kan verkopen. Amerika verkoopt. En natuurlijk, ooit zal er een jonger, sneller en goedkoper iemand komen die mij gaat vervangen. Maar voorlopig is het nog niet zover.”

Lachen

Michiel denkt dat hij nog wel een tijdje meedraait. Hij merkt dat mensen hem graag zien. “In medialand ben ik niet de man die ondergoed krijgt toegestuurd. Ik ben de nerd met een jasje die iets komt vertellen over Amerika.”

Ook zijn collega’s werken graag met hem. “Bij RTL Boulevard moeten ze er altijd om lachen dat ik niets weet over de showbusiness in Nederland.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Michiel Vos een leuke mediapersoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen