Johan Derksen verbijsterd: ‘Ik heb geen geheime bankrekening!’

Een vermogensbeheerder heeft bakzeil gehaald bij Johan Derksen. De voetbalanalist zag het namelijk niet zo zitten om zijn vermogen in aandelen te stoppen. “Ik wil er niet mee speculeren.”

Johan Derksen © Veronica

Johan Derksen heeft in zijn carrière miljoenen euro’s bij elkaar verdiend en als je dat gewoon op de bank laat staan, wordt het steeds minder waard. Eén keer deed een vermogensbeheerder een poging om Johan tot beleggen te bewegen. “Ik heb ook wel eens zo’n vent op bezoek gehad. Die denken dan dat je omkomt in het geld.”

Johan wil niet speculeren

Wat adviseerde die man? “Die ging mij zitten adviseren om aandelen te kopen. Ik moest dan in de farmaceutische industrie, want daar was geld te verdienen. Ik zeg: ‘Ja, maar ik ben geen gokker. Ik heb hard moeten werken voor mijn centen. Het staat lekker op de bank en voor de rest doe ik er niets mee’”, vertelt hij in Veronica Inside.

Ook de vrouw van Johan wil niet beleggen. “Ik zeg: ‘Mijn vrouw is ook niet zo’n type die wil speculeren’. En toen zegt die van: ‘Maar je hebt toch wel ergens een paar tonnetjes liggen waar je vrouw niets van weet?’ Dat zei-ie!”

Geheime bankrekening

Johan stond met zijn oren te klapperen over deze suggestie van een geheime rekening. “Ik zeg: ‘Nou, meneer, dat is in mijn geval wat moeilijk, want ik kan niet digitaal bankieren en ben er nog één die zo’n ding eraf scheurt met zo’n naam en een handtekening. Ik zou niet weten waar het geld staat en hoeveel er is.’”

“Maar zo’n opmerking van: ‘Je hebt toch wel een paar tonnetjes liggen waar je vrouw niets van weet?’ Dan denk ik: is dat gebruikelijk dan? Dan denk ik ook: met die gozer hoef ik geen zaken te doen.”

Bijkantoor in Gouda

Een tijdje later heeft Johan deze meneer keihard gedist. “Ik heb later ook tegen hem gezegd: ‘Moet je luisteren, joh. Het is niet lullig bedoeld, maar als jij er verstand van had, dan woonde je in Monte Carlo en zat je niet op een bijkantoor in Gouda.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar kan Johan Derksen zijn geld het best in beleggen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen