Felle kritiek op ons-kent-ons-gehalte Khalid & Sophie: ‘Armoedig’

De nieuwe NPO 1-talkshow Khalid & Sophie, de opvolger van De Vooravond, krijgt behoorlijk wat kritiek te verduren vanwege het enorme ons-kent-ons-gehalte van het programma.

Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand © BNNVARA

Het begon ermee dat presentator Khalid Kasem dinsdagavond in zijn eerste uitzending een interview had met Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries waarmee hij tot voor kort een advocatenkantoor runde. “Daarmee bewoog de gastheer zich al bij zijn eerste optreden buiten de grenzen van de journalistiek”, zegt NRC’s tv-recensent Arjen Fortuin.

Non-journalistiek debuut

GeenStijl-journalist Bart Nijman vond het al helemaal absurd. “Khalid K., door het OM verdacht van lekken uit politiedossiers aan Taghi, ontvangt kantoorgenoot Royce de Vries, wiens vader vermoord werd in opdracht van Taghi, in Khalid en Sophie. En dat vinden ze bij BNNVARA heel normaal. Kennelijk.”

Tv-recensent Emma Curvers van de Volkskrant rept over een ‘gammel, non-journalistiek debuut’ van Khalid en FD-chef Hella Hueck twittert: “Eens. Khalid & Sophie ging met gesprek met Royce de Vries buiten de grenzen van journalistiek.”

Onderonsje Sophie en Hugo

Gisteren gooide Khalid & Sophie alleen nog maar méér olie op het vuur: Sophie Hilbrand ontving in de talkshow namelijk Hugo Logtenberg, met wie ze tot voor kort een duo vormde bij Op1. “Ach. De presentator van die ene talkshow, is te gast in de andere talkshow. Wat origineel”, twittert onderzoeksjournalist Kim van Keken.

“En dan ook nog een presentator die tot enkele weken geleden nog mede-presentator was van de presentator. Maar die ene presentator kan nog wel wat boekjes verkopen, dus helpt de andere presentator. Met journalistieke principes heeft het in elk geval niets te maken.”

Ons-kent-ons

Het is allemaal heel erg ons-kent-ons, schrijft kijker Dirk. “Armoedig die talkshows. Weer de grote ons-kent-ons-show bij Khalid & Sophie. Gister al Khalid met zoon Peter R. en op dag twee van Sophie heeft ze haar grote maatje van Op1, Hugo Logtenberg, alweer gestrikt. Wat doen die redacties de hele dag?”

Qmusic-dj Domien Verschuuren vindt het vooral lachwekkend dat Sophie aan het eind van de uitzending aankondigde dat er vandaag een Heel Holland Bakt-quiz in de talkshow zal zitten. “Urgent”, zegt hij cynisch.

Tweet

Kritiek op Twitter:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Naast M heeft NPO 1 nu nóg een linkse vooravondshow: Khalid & Sophie. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen