Caroline van der Plas gaat niet buigen voor Maarten van Rossem

Caroline van der Plas is niet van plan om te buigen voor haar criticaster Maarten van Rossem. Hij vindt dat talkshows als Jinek haar veel te groot maken, maar zij vindt dat onzin.

Caroline van der Plas © RTL

De Slimste Mens-jurylid Maarten van Rossem vindt dat BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas door media als de talkshow Jinek veel te groot wordt gemaakt. “Net zoals de media ook Thierry Baudet groot hebben gemaakt”, brieste hij. “De BBB-mevrouw Caroline van der Plas is vooral een mediacreatuur.”

Ontploft

Voor Caroline is de aanhoudende kritiek van Maarten geen reden om haar tv-optredens terug te schroeven. “Na een dag van werkbezoeken in het rijk van Nijmegen, zie ik dat mijn Twitter helemaal ontploft is omdat ik het onfatsoenlijke lef heb om een paar keer op televisie te verschijnen. Gisteren bij Jinek. Nou, echt een enorme schande”, reageert ze.

Ze vervolgt cynisch: “Schande voor een partij met één zetel! Dat mag toch niet mogen? Jongens, kom op zeg, maak je niet zo druk. Het maakt me ook niet zo heel veel uit. Ze bellen mij, hè? En als ik gevraagd word en het onderwerp is goed, dan ga ik gewoon.”

Sterkte

Wat heeft Caroline te zeggen tegen haar critici? “Voor de mensen die zich verschrikkelijk ergeren aan mijn tv-optredens, wil ik zeggen: ik zit er nog minimaal 3,5 jaar, dus als je daar nu al problemen mee hebt, dan wens ik je ontzettend veel sterkte in de komende jaren. Eén ding, en dat is heel goed nieuws: vanavond ben ik niet op tv.”

Ze deelt op Twitter een column van Jan Dijkgraaf over deze kwestie. Hij schrijft Maarten helemaal kapot. “U toont aan dat u een hypocriet stuk vreten bent”, zegt hij bijvoorbeeld. “U vindt éigenlijk dat de media politici die u veracht, moeten doodzwijgen. En dat maakt u een miesgasser.”

Filmpje

De reactie van Caroline:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen