Angela de Jong blijft Rutte-stemmer: ‘Wie moet het anders worden?’

Angela de Jong vindt dat de media wel heel erg negatief zijn over demissionair premier Mark Rutte. Ze wijst erop dat hij enorm hoog staat in de peilingen. “Ik ben zelf ook een Rutte-stemmer.”

Angela de Jong © NPO

Het stoort Angela de Jong enorm dat er zo’n negatief sentiment heerst rondom Mark Rutte. De VVD-premier staat onveranderd hoog in de peilingen, maar wordt in talkshows vaak uitermate negatief besproken. En toch is er geen enkele andere politicus die hem weet te evenaren in de peilingen, zegt de opiniediva van het AD.

Angela steunt Rutte

Jort Kelder, boezemvriend van de premier, vraag Angela in de talkshow Op1 wat ze van de negatieve sfeer rondom Rutte vindt. “Het is altijd krabben aan Rutte, van: ‘Rutte moet weg!’”

Angela daarop: “Ik wacht dan altijd tot iemand zegt: ‘Ja, maar jongens, de VVD staat weer een zeteltje hoger in de peiling of zelfs twee zeteltjes.’ Ze stijgen. Ik vind er altijd een merkwaardige discrepantie tussen zitten. Tussen wat er geroepen wordt in de Tweede Kamer en aan talkshowtafels.”

Houdbaarheidsdatum

Vaak hoort Angela vol ongeloof aan wat er in talkshows over Rutte gezegd wordt. “Dan hoor ik: ‘Het kan niet meer, zijn houdbaarheidsdatum is op!’ Ik ben een Rutte-stemmer en ik zou ook niet weten op wie ik anders zou moeten stemmen.”

Jort: “Als er morgen verkiezingen zouden zijn, dan gaat Rutte volgens alle peilingen weer de grootste worden. Daardoor los je nog steeds niets op.”

Noot: onderstaande poll heeft abusievelijk reeds onder een ander artikel gestaan. Vandaar dat er bij publicatie van dit artikel al stemmen op zijn uitgebracht.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de media te negatief zijn over Mark Rutte?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen