Scheldende Christina Curry krijgt steun van Patty Brard

Christina Curry krijgt na haar ongekende wangedrag steun van Patty Brard, een goede vriendin van haar moeder Patricia Paay. Het is volgens Patty heel vervelend dat Christina zo onder vuur ligt.

Christina Curry © SBS 6

De SBS 6-kijkers waren vrijdagavond in rep en roer toen Christina Curry opdook in het programma De Alleskunner VIPS. De dochter van Patricia Paay bleek namelijk een totaal gebrek aan relativeringsvermogen te hebben: door te struikelen tijdens een of ander infantiel tv-spelletje, verloor ze vollédig haar zelfbeheersing.

Boze kijkers

Christina begon te schelden met het k-woord en tegen allerlei objecten aan te trappen. Kijkers reageerden verbijsterd, vooral omdat het k-woord niet is weggepiept door SBS 6. “Anders vloek je de hele boel bij elkaar omdat je een spelletje verliest bij De Alleskunner. Even serieus?”, zegt Esther.

Kijker Britt: “Gisteren stond De Alleskunner aan bij mijn patiënt op afdeling oncologie. Komt daar een Christina Curry voorbij die een keer of zes met kanker loopt te schelden omdat ze van een krukje af dondert. Behoorlijk pijnlijk. Niet die val hoor, maar ik zag iets breken in mijn patiënt.”

Patty in de bres

Patty Brard springt nu in de bres voor de dochter van haar goede vriendin Patricia Paay. De tv-diva gisteren in Shownieuws: “Wat ik wel heel lelijk vind… Er schijnt in de audionabewerking, waarin je normaal gesproken het k-woord wegpiept, een fout opgetreden te zijn waardoor het er toch in zat. Dat vind ik dan ook wel weer zielig.”

Christina wordt té fel bekritiseerd, vindt Patty. “Dit is wel heftig hoor. Die heeft gewoon doodsbedreigingen gekregen. En van: ‘Pleeg lekker zelfmoord.’ Dingen waarvan ik denk: dit meisje is gewoon een heel fragiel meisje van een bepaalde leeftijd waarvan ik denk: misschien moet ze niet aan dit soort wedstrijden meedoen.”

‘Doe even rustig!’

De critici van Christina moeten een beetje dimmen, vindt Patty. “Ze heeft een hoop meegemaakt en om dan meteen na zoiets te zeggen: ‘Pleeg lekker zelfmoord’, dan denk ik: doe even rustig.”

Zelf laat Christina weten: “Sorry voor mijn grof taalgebruik. Ik was zo gestrest en overprikkeld en ik wilde zo graag een keer niet falen. Ik ben heel hard voor mezelf en vind dat ik te vaak faal. Mijn frustratie borrelde over, maar dat maakt het niet goed. Niemand is nu harder voor mijzelf dan ik. Maar ook ik als mens maak soms fouten.”

SBS 6 reageert

De grote vraag is: waarom heeft SBS 6 het k-woord niet uit de tirade van Christina gepiept? “In de uitzending van De Alleskunner VIPS van gisterenavond heeft per ongeluk taalgebruik gezeten dat normaliter vooraf wordt verwijderd. We vinden het heel vervelend als mensen hier aanstoot aan hebben genomen.”

Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen