Op1-ster Welmoed Sijtsma een van kandidaten Wie is de Mol

Op1-ster Welmoed Sijtsma is een van de bekende Nederlanders die meedoen aan het nieuwe seizoen van Wie is de Mol. Er doen dit jaar niet tien, maar elf kandidaten mee aan de NPO 1-hit.

Wie is de Mol © AvroTros

Het kandidatenveld van Wie is de Mol is dit jaar op een wel héél bijzondere manier bekendgemaakt. De AvroTros bood kijkers gisterenavond namelijk voor het eerst de mogelijkheid om live mee te kijken tijdens de opnames van één van de eerste opdrachten. Daardoor werd in één klap duidelijk wie er allemaal meedoen.

Elf kandidaten

Opvallend is dat deze keer niet tien, maar elf kandidaten bekend zijn gemaakt. Het gaat om Arno Kantelberg, Everon Jackson Hooi, Fresia Cousiño Arias, Glen Faria, Hila Noorzai, Kim-Lian van der Meij, Laetitia Gerards, Sahil Amar Aïssa, Suzanne Klemann, Thomas van Luyn en Welmoed Sijtsma.

Zij kregen gisterenavond de opdracht om zichzelf te presenteren aan het Nederlandse publiek en hen te overtuigen dat zij níet de Mol zijn. “Het was aan de kijker om na de opdracht te stemmen op de voor hen meest verdachte kandidaat.”

Twee vrijstellingen

Voor de minst verdachte kandidaat liggen twee vrijstellingen te wachten voor de eerste executie. Eén voor zichzelf en één voor een medekandidaat naar keuze. Wie deze felbegeerde vrijstellingen heeft gewonnen, wordt in de eerste aflevering van het 22e seizoen bekendgemaakt. Die is pas op 1 januari te zien.

De omroep: “Voor het eerst in de geschiedenis van Wie is de Mol? hadden fans van het programma direct invloed op het spelverloop. Is het Nederland gelukt om al tijdens de opnames de Mol te ontmaskeren?”

Rik van de Westelaken

Rik van de Westelaken viert dit jaar zijn lustrum als presentator van het succesvolle programma. Waar hij met de kandidaten naar af is gereisd, is nog een raadsel. “Ook al is dit het vijfde seizoen dat ik mag presenteren, het voelt toch steeds weer als nieuw, het wordt nooit routine”, zegt hij.

“Ander land, uitdagende opdrachten, nieuwe enthousiaste kandidaten… de makers overtreffen zich elke keer weer bij het bedenken van een nieuw seizoen. Ik had met deze livestream geen spectaculairder begin kunnen bedenken van seizoen 22!”

1 januari

Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? is vanaf 1 januari 2022 elke zaterdag om 20.30 uur te zien bij AvroTros op NPO 1.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen