Matthijs van Nieuwkerk krijgt veeg uit de pan: ‘Hij is nu zo ouwelijk’

Matthijs van Nieuwkerk krijgt een veeg uit de pan van zijn oud-tafeldame Hanneke Groenteman. Ze vindt dat de presentator na het einde van De Wereld Draait Door snel ouwelijk is geworden.

Hanneke Groenteman en Matthijs van Nieuwkerk © BNNVARA

Hanneke Groenteman is jarenlang een van de tafeldames geweest van Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Ze was daar altijd heel erg onder de indruk van de manier waarop hij sfeer maakte. “Hij was er een meester in. Als hij opkwam was het een feestje. Wie dat ook had was Sonja Barend. Als je ernaar keek, dacht je: daar is het leuk!”

Matthijs deed Hanneke pijn

Dat heb je maar heel weinig, aldus Hanneke in de podcast Ervaring voor Beginners. “Matthijs had het uitzonderlijk, vind ik. Hij had al zin als het begon, leek wel. Het was zo typisch dat het aanging als het aanging. Dat was al een halfuur voor de uitzending. Muziek lekker, met het publiek praten en: ‘Gaan jullie straks nog naar Paul?'”

Hanneke werd plotseling de laan uitgestuurd als tafeldame. “Ik was een tijd lang tafeldame in De Wereld Draait Door en daar werd ik opeens niet meer voor gevraagd. Gewoon opeens niet meer. Dat heeft mij heel veel pijn gedaan. Het zou me nu niets meer kunnen schelen. Ik zou nu niet eens meer willen gek genoeg.”

Oude jongen

Inmiddels is Hanneke minder onder de indruk van Matthijs. Hij maakt tegenwoordig de zaterdagavondshow Matthijs Gaat Door. “Ik mis op zaterdagavond nu wel dat feestgevoel heel erg met dat grote programma van hem. Het is net een beetje alsof hij verdwaald is in dat grote decor, vind ik.”

Matthijs mist het publiek om hem heen, denkt Hanneke. “Het zat zo om hem heen en het flatteerde hem ook zo, maar dit programma flatteert niet meer. Hij is nu ook een beetje een oude jongen aan het worden. De Wereld Draait Door, dat wás hij gewoon. Maar ik hoor mensen die het geweldig vinden hoor op zaterdagavond.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de carrière van Matthijs van Nieuwkerk een beetje bergafwaarts gaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen