Martien Meiland stomdronken op snorfiets: ‘Dit is écht bizar, SBS 6!’

Martien Meiland heeft gisteren duidelijk een grens overschreden voor veel kijkers van SBS 6. In zijn kijkcijferhit Chateau Meiland was te zien hoe hij stomdronken deelnam aan het verkeer.

Martien Meiland © SBS 6

De Meilandjes gingen in hun seizoenspremière op een zogeheten Solex-tour in de Achterhoek: met een snorfiets kan men op die manier de omgeving verkennen. De tour ging gepaard met buitensporig drankgebruik door met name Martien Meiland. Hij nam tijdens de fietspauzes vele alcoholische versnaperingen tot zich.

Stomdronken Martien

Het begon met twee rosé, maar gedurende de tour was te zien hoe Martijn nog veel meer glazen rosé en wijn achterover werkte. Op een gegeven moment begon hij zelfs shotjes te drinken: “Ik voel het nu al in mijn hoofd!” De voice-over van SBS 6 had er de grootste lol in en maakte allerlei geestig bedoelde verwijzingen, zoals: “Martien heeft een vol tankje.”

Ondertussen was te zien dat Martien op zijn snorfiets een gevaar op de weg was. Het is volgens veel kijkers onbegrijpelijk dat SBS 6 dit soort beelden uitzendt en er ook nog grappen over maakt. Als een stomdronken Martien voor wat tv-amusement per abuis een kind had aangereden, dan waren de rapen gaar geweest.

Acht rosé

Na afloop van de snorfietstour beweerde Martien slechts twee rosé te hebben gedronken. Zijn dochter Maxime daarop: “Veel meer! Ja, dag! Op het laatste terras vier inderdaad. Maar op de twee terrassen daarvoor ook twee. Acht dus.”

Kijkers vinden dit echt niet om te lachen. “Niet om het een of ander, maar ik vind deze aflevering van Chateau Meiland met al dat gezuip in combinatie met rijden niet echt goed. Verkeerd voorbeeld zo”, zegt Anders.

En Martha: “SBS 6 heeft vreemde normen wat betreft drankgebruik in het verkeer, slecht voorbeeld.”

Kijkers verbolgen

Azzab vindt het niet kunnen. “Zou me niets verbazen als dit het laatste seizoen is voor Chateau Meiland. Uit pure wanhoop dan maar dronken de weg op, zullen de producers wel hebben gedacht Je kan moeilijk voort blijven borduren op een eeuwige hysterische, schreeuwende Martien…”

Roman: “Als je niets meer weet te verzinnen en dus maar beschonken op een brommer gaat zitten. De koe is (uit)gemolken.”

En Maartje: “Ik Twitter niet vaak, maar hier maak ik een uitzondering. Drinken, drinken en nog meer drinken en dan lekker op de Solex… Bizar!”

Fragment

Een fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het te ver gaan dat Martien Meiland zich stomdronken in het verkeer begeeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen