Marieke Elsinga vindt dat Rogier Smit heel erg fout bezig is

Marieke Elsinga vindt het ongepast dat Rogier Smit opeens een omgangsregeling eist voor Coco, de hond van zijn echtgenoot Frank Jansen. Ze vindt het slecht voor de gezondheid van het dier.

Marieke Elsinga, Frank Jansen en Rogier Smit © RTL

Frank Jansen en Rogier Smit vechten hun echtscheiding uit voor de rechter. Daar komt Rogier met de gekste eisen, onder meer dat hij opeens een omgangsregeling wil voor de hond van Frank: Coco. Toen ze nog samenwoonden hadden ze nóg een andere hond: Browny. Die woont nu bij Rogier.

Hondenfluisteraar

Het is voor Frank onbegrijpelijk dat zijn voormalig toyboy nu ineens ook de andere hond wil hebben. Hij zegt in De Telegraaf: “Ik heb niet klakkeloos geweigerd, maar een hondenfluisteraar naar zijn mening gevraagd.”

Wat zegt die hondenfluisteraar? “Hij heeft me verteld dat zo’n regeling voor zo’n dier helemaal niet goed is, zeker nu Coco al een jaar geen contact meer met Rogier heeft gehad. Coco heeft één baas en dat ben ik. Ik ga Rogier ook niet vragen om een omgangsregeling met Browny .”

Marieke steunt Frank

RTL Boulevard- en Qmusic-presentatrice Marieke Elsinga steunt Frank in dit echtscheidingsdrama. “Ik kan me best voorstellen dat je je huisdier als een soort kind ziet – ik zal de laatste zijn die daar wat over zegt – maar als een dier niet meer… Dan moet dat dier vliegen, maar de gezondheid van het dier is toch niet meer zo goed?”

Hij vindt dat Rogier de gezondheid van de hond op de eerste plaats moet zetten. “Dan zou je toch zeggen: in het belang van het dier doen we het niet?”

‘Wat een gedoe!’

Collega Lex Uiting: “Precies en dat je jezelf even minder belangrijk maakt en voor het diertje een beslissing neemt.”

Marieke: “Precies.”

Lex: “Maar nu gaan ze naar de rechter.”

Marieke: “Wat een gedoe!”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen