Loretta Schrijver kan niet meer zonder begeleiding naar tv-opnames

Loretta Schrijver kan voorlopig niet meer zonder medische begeleiding naar tv-opnames toe. Live-uitzendingen, zoals haar eigen Koffietijd, zitten er volgens de presentatrice niet meer in.

Koffietijd © RTL

Het is veruit een van de vrolijkste presentatrices op de Nederlandse televisie. Toch is het lachen Loretta Schrijver deze zomer behoorlijk vergaan: ze moest onder het mes vanwege darmkanker. “Ik ben naar het ziekenhuis gegaan voor een piepklein dingetje dat bijna niet te zien was op de scan. Er kwam een kijkoperatie en dat werd een heel grote operatie.”

‘De boel ging open’

De zomer van Loretta is anders gelopen dan ze had gehoopt, vertelt ze via een videoverbinding in Koffetijd. “Toen werd die grote complicatie nog eens een keer gecompliceerd, omdat mijn darmen een paar dagen later helemaal in de war zaten. Hup, toen ging de boel weer open. Uiteindelijk zat ik met zo’n snee op mijn buik en een stoma.”

Dat zijn niet de meest leuke dingen, aldus Loretta. “Ik heb ook nog een longontsteking en een abces gehad. Ik heb liggen ijlen en doen daar in het ziekenhuis.”

Verpleegkundige

Momenteel is Loretta nog steeds herstellende. “De wond is nog niet dicht en de stoma gaat nog niet zoals hij moet gaan, zodat ik hem zelf kan hanteren. Ik moet nu minimaal 3.000 stappen per dag lopen, maar daarna ben ik uitgevloerd. Al die dingen kosten gewoon ontzettend veel tijd en daarom kan ik ’s ochtends vroeg om zes uur ook niet bij jullie zijn.”

Hoewel Koffietijd er voorlopig niet in zit, blijft ze wél jurylid in The Masked Singer. “Er gaat zelfs een gespecialiseerd verpleegkundige met me mee voor het geval er iets misgaat. Maar dat is een opname en bij Koffietijd is het live en ik kan niet live zeggen: ‘Jongens, ik moet even naar achteren, want er borrelt iets in mijn buik.’

‘Helaas, helaas’

Collega Quinty Trustfull: “Ik denk dat dit een heel mooie manier is om toch lekker betrokken bij ons te zijn. Dat we af en toe lekker met je gaan bellen op deze manier. Op een gegeven moment zien we je hier misschien wel weer een keer te gast, je weet het niet. We kunnen van alles gaan doen.”

Loretta: “Precies. En misschien kan ik zo nu en dan een interviewtje doen op camera. Het ligt allemaal nog open, maar in elk geval kan ik voorlopig niet om zes uur in de auto en zonder verpleegkundige naar Koffietijd. Helaas, helaas.”

Fragment

Het verhaal van Loretta:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen