Johnny de Mol kribbig over gebrek aan respect voor vader John

Johnny de Mol ergert zich aan de manier waarop er in Nederland wordt omgegaan met zijn vader John de Mol. In de Verenigde Staten had iedereen hem helemaal geweldig gevonden, zegt hij.

John de Mol en Johnny de Mol © William Rutten, Nick van Ormondt

Eigenlijk is John de Mol nooit een heel erg geliefde Nederlander geweest. Er is respect voor wat hij heeft bereikt met zijn tv-bedrijven, maar veel mensen vinden hem bovenal een kille zakkenvuller. En dat stoort zijn zoon Johnny de Mol enorm. Hij vindt dat zijn vader wel wat meer respect verdient.

‘Fucking fantastic guy!’

We mogen in Nederland wel eens wat meer respect hebben voor grootheden, vindt Johnny. “Als hij in Amerika had gewoond, had iedereen gezegd: ‘What a fucking fantastic guy.’ Het beeld klopt niet dat hij alleen maar de harde zakenman is die geen oog heeft voor goede doelen”, zegt hij in het tijdschrift van zijn tante Linda.

Zelf vindt Johnny zijn vader wel helemaal het einde. “Wij weten thuis hoe hij in elkaar zit, dat hij juist een hele warme man is. Als ik met Johnny jr. in de studio kom terwijl hij daar achter een monitor zit, gaat hij gewoon met zijn kleinzoon op de grond liggen. Hij heeft er maling aan.”

Filantroop John

Kan het misschien komen omdat John nou niet bepaald bekendstaat als maatschappelijk betrokken? “Mijn vader heeft ontzettend veel bijgedragen aan allerlei onderzoeken in de medische wereld en aan projecten voor kinderen. Hij heeft alleen één stelregel: laat me nergens lezen dat ik geholpen heb, want dan haak ik direct af. Daarin verschilt hij van anderen.”

“Wij vinden het in de familie logisch om iets te doen voor de maatschappij en daarmee niet te koop te lopen. En er is een verschil tussen hard en zakelijk zijn, en kil of vals. Of het nou Sport7 is of welk project ook, je kunt bij iedereen navragen: mijn vader heeft altijd iedereen tot de laatste cent uitbetaald en goed voor zijn mensen gezorgd. “

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat John de Mol veel meer geprezen moet worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen