Jan Slagter vreselijk bang om ziek te worden: ‘Maar ik blijf roken’

Jan Slagter is ongelooflijk bang om ziek te worden, maar toch blijft hij gewoon doorgaan met roken. Het lukt de 67-jarige baas van Omroep MAX maar niet om daarvan af te kicken, vertelt hij in het AD.

Jan Slagter © Roland J Reinders / MAX

Het roken van sigaretten hoort onlosmakelijk bij de dagelijkse routine van Jan Slagter. Hoe ziet die routine eruit? “Elke ochtend pap en een Actimelletje, en koffie. Ik ben een enorme koffiedrinker, een kop of tien, twaalf per dag. Vaak stop ik onderweg naar kantoor bij de pomp voor een dubbele shot short cappuccino.”

Koffie met sigaret

Dat is een ritueel, zegt Jan. “Net als koffie met een sigaret. Roken doe ik nog steeds. Het is me jammer genoeg niet gelukt langer dan veertien dagen te stoppen.”

Jan hoopt zijn ongezonde rookgedrag te compenseren met gezond eten. “’s Middags eet ik een broodje kaas, een eitje en fruit en ’s avonds kookt mijn vrouw. Dat kan ze heel goed. Hollandse pot, daar houd ik van.”

Bang ziek te worden

Om er zeker van te zijn dat Jan met zijn rookgedrag nog geen schade heeft aangericht, laat hij af en toe een prescan uitvoeren. “Ik laat om de twee jaar een prescan maken en slik vitamine C, D, jodium en magnesium. Ik ben geen hypochonder, maar wel op mijn hoede.”

Wat is zijn grootste angst? “Corona. Ik ben 67, heb suiker en ik rook. Ik was bang dat ik het vlak voor mijn vaccinatie nog zou krijgen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Slagter is bang om ziek te worden, maar blijft wel gewoon roken. Vindt u dat met elkaar rijmen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen