Eva Jinek steeds minder op televisie, wil Jaïr Ferwerda op haar plek?

Eva Jinek heeft een buitengewoon luxe positie bedongen bij RTL 4. Voor een ongekend hoog salaris zit ze het merendeel van het jaar heerlijk vakantie te vieren. Aast Jaïr Ferwerda op haar plekje?

Jaïr Ferwerda en Eva Jinek © RTL

Er zijn maar weinig sterren die het zo goed voor elkaar hebben als Eva Jinek: voor een paar maanden werken per jaar krijgt ze een miljoenensalaris. Dit jaar is het zelfs zo erg dat ze meer maanden níet werkt dan wel. Om de steeds vaker afwezige Eva op te vangen, is naast Beau van Erven Dorens ook Humberto Tan toegevoegd aan de latenight-carrousel van RTL 4.

Talkshow voor Jaïr?

Zou Jaïr Ferwerda eigenlijk geen plekje in die carrousel willen? Dat we straks naast Jinek, Beau en Humberto ook Jaïr te zien krijgen op de late avond? Het zou geen primeur zijn, vertelt de politiek verslaggever aan Veronica Superguide. “Ik heb ooit zoiets gedaan voor de zender Het Gesprek.”

Hetzelfde ambieert Jaïr echter niet bij RTL 4. Hij blijft graag aan het werk in zijn huidige rol, waarbij hij televisie maakt op locatie. “Ik vind het lekkerder om op pad te zijn. Dan ben je vrijer. In zo’n studio zit je vast aan een bepaald stramien.”

Klik met Jinek

Hoe is Jaïr eigenlijk terechtgekomen bij Jinek? “Door Ewart van der Horst, de grote man achter die talkshow. Hij had mij een jaar of tien daarvoor al in een politiek programma gezien en dat maakte blijkbaar indruk. Ewart vroeg of ik drie maanden lang een rubriek kon maken voor Jinek. Klonk interessant, maar ik wilde eerst een gesprek met Eva.”

Waarom? “Een klik is voor mij superbelangrijk. We konden het meteen geweldig met elkaar vinden. Nooit veranderd. Eva noemt me zelfs weleens haar televisiebroertje.”

Blote knieën

Dan vraagt Veronica Superguide hem cynisch: “Moet jij haar op je blote knieën danken?”

Jaïr: “Ik ben dankbaar voor de kans die ik door haar programma heb gekregen. Die drie maanden zijn inmiddels dik vier jaar geworden en ik doe het nog steeds met veel liefde.”

Superguide

De Veronica-interviewer lijkt niet zijn grootste fan. “Ben je niet bang dat mensen jou maar voor een paar minuutjes leuk vinden?”, klinkt het even later.

Wat Jaïr daarop antwoordt, leest u in de nieuwste Veronica Superguide.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen