Caroline van der Plas erkent enorme blunder bij Humberto Tan

Caroline van der Plas geeft toe dat ze woensdag enorm heeft geblunderd in de talkshow van Humberto Tan. Haar aanval aan het adres van De Slimste Mens en Maarten van Rossem is onterecht, zegt ze.

Caroline van der Plas © SBS 6

De BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas vloog woensdag na drie afleveringen uit De Slimste Mens. Diezelfde avond zat ze in de talkshow van Humberto Tan, waar ze haar ongenoegen uitsprak over de montage. De makers zouden eruit hebben geknipt dat zij Maarten van Rossem corrigeerde over D-day.

Caroline blundert

Maarten zou tijdens de opnames hebben gezegd niet te weten waar de ‘D’ in D-day voor staat, waarna Caroline hem zou hebben uitgelegd dat die ‘D’ voor ‘decision’ staat. Dat heeft de uitzending niet gehaald en dat is om het imago van Maarten te beschermen, riep de politica bij Humberto.

Nu blijkt dat die ‘D’ helemaal niet voor ‘decision’ staat, maar simpelweg voor de eerste dag van een militaire operatie. Het is dan ook een militaire term. De dag vóór D-day wordt uitgedrukt als D -1 en de dag erna als D +1.

Maarten boos

Dom, vindt Maarten. Hij zegt in een schriftelijke reactie aan Shownieuws: “Ze heeft gewoon ongelijk. Waarom heeft die Caroline dat niet zelf even opgezocht, voor zij onzin ging verspreiden? BBB heeft kennelijk een geheel eigen naslagwerk, dat geldt eigenlijk voor heel rechts Nederland.”

Shownieuws-deskundige Guido den Aantrekker: “We hebben even gebeld met de eindredacteur van het programma en die zegt: ‘Nee, wij knippen het helemaal niet om die reden eruit. We hebben het ook een beetje gedaan om Caroline te beschermen.'”

Caroline sportief

Caroline reageert sportief voor de camera van Shownieuws. “Ik heb het na de uitzending opgezocht en ik zag toen eerst ‘decision day’. Dan lees je weer veel te snel ergens overheen en dan trek je gelijk een conclusie. Daar heb ik wel vaker last van, hoor, moet ik heel eerlijk zeggen, haha.”

Ze is bij Humberto gewoon te stellig geweest, aldus Caroline. “Ik flap er soms weleens dingen uit waarvan ik later denk: ik had even iets beter moeten opletten. Maar ik vind wel… Ik heb hem en de redactie ook – en dat vind ik heel vervelend van mezelf – dat ik de indruk heb gewekt dat ik boos op hen was of dat ze iets expres hadden gedaan.”

Gelijk en ongelijk

Ze vervolgt: “Dat is absoluut niet het geval geweest en dan moet ik ook zo sportief zijn om dat toe te geven. Dat doe ik dan bij deze. Maarten had gewoon gelijk en ik had ongelijk.”

Een sportieve reactie, vindt studiogast Hans Klok. “Zij is wel een rising star in de politiek. Zij is zo populair aan het worden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen