Caroline van der Plas aangevallen op tv: ‘Ben jij aandachtverslaafd?’

Caroline van der Plas is aangevallen door Marcel van Roosmalen in de seizoensopener van zijn programma Media Inside. Naarmate de uitzending vorderde, pakte ze de opiniemaker volledig in.

Caroline van der Plas en Marcel van Roosmalen © NPO

Het is op dit moment de populairste politicus op televisie: Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging. Ze doet het erg goed op televisie, omdat ze geen blad voor de mond neemt en duidelijk haar mening verkondigt. Volgens Marcel van Roosmalen hebben we echter te maken met een aandachtverslaving, zei hij vrijdag tegen haar in Media Inside.

Aandachtverslaafd

Marcel: “Wat jij goed doet, is dat je de boeren een menselijk gezicht geeft. Ik ben zelf geen fan van de boeren, maar jij brengt dat frame heel goed, van: het zijn voedselbereiders, ze helpen de mensen. Er is natuurlijk ook een andere kant van de boeren. Maar wat ik me bij jou afvroeg: inmiddels ben jij groter dan de boeren.”

Dan: “Eerst dacht ik: ze doet dit voor de boeren, maar toen dacht ik: het is voor jou ok heerlijk, je staat elke dag in de belangstelling. Ben je er verslaafd aan geraakt aan de media-aandacht? Want je kunt zo verder als mediapersonality.”

Rondje Hilversum

Het is volgens Caroline onzin dat zij op televisie zou zijn, omdat ze zo om aandacht verlegen zit. “Ja, nou ja, daar zit ik helemaal niet zo op te wachten. Kijk, ik word gebeld, hè, door redacties? Het is niet zo dat ik ’s ochtends opsta en dan even een rondje Hilversum ga doen om te vragen waar ik vanavond alsjeblieft mag aanschuiven.”

Caroline vindt het gewoon leuk om te doen en als het er niet meer is, dan is het er niet meer. “Als ik niet word gevraagd vind ik het ook goed. Ik ben druk genoeg.”

Marcel dan: “Nee, maar je zegt geen nee.”

Omgetoverde biet

Co-host Gijs Groenteman: “Ja, maar we vragen haar ook Marcel. Je kan het haar toch niet kwalijk nemen dat ze geen nee zegt?”

Caroline: “Ik vond het natuurlijk leuk dat jij me vorige week een omgetoverde biet noemde. Toen dacht ik: die omgetoverde biet gaat dan hier ook even naast jou zitten.”

Marcel: “Ik heb meerdere columns over jou geschreven. Het is niet persoonlijk, maar ik wilde de mensen wel waarschuwen tegen jou. Dat ik denk: het is een heel gezellige vrouw, je hebt ook een leuke uitstraling, alleen waar ze voor staat, ben ik het niet mee eens. Ik wil de mensen zeggen: trap er niet in.”

Tegen de boeren

Tafelgast Talitha Muusse: “Waar ben je op tegen?”

Marcel: “Tegen de boeren. Ik vind wel dat het niet langer kan met zoveel boeren.”

Caroline: “Je bent eigenlijk tegen het systeem?”

Marcel: “Ik ben tegen het systeem.”

Naarmate de uitzending vorderde, bleek Marcel opvallend vaak dezelfde mening te hebben als Caroline. Op een gegeven moment begon hij zelfs hardop om de politica te lachen. Ze pakte hem al met al volledig in.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Caroline van der Plas verslaafd is aan aandacht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen